September 08

september 08 007september 08 013

3/9 08

Jo, vi har vart en tur till till Stockholm för planering av Farsans begravning En lugn nedfärd efter inlandsvägen utan hjärtat i hallsgropen. 9 timmar. Hem efter E-fyran. Måndag eftermiddag så det var ju inte semestertrafik men retså mycket bilar. Konstigt att så många slutar sitt jobb före 3.30. Tät trafik ut från Stockholm som tunna de ut vartefter. Fort farande en hel del bilar efter Uppsala. Inte alltför många idioter bara några stycken. Nån som ville skuta på och några inte alltför kloka omkörningar. E-fyran kan vara värre en den hemskaste skrek film inte för att jag ser sådana men e-fyran räcker. Har du en husvagn framför och ett brett fält till höger om honom så bli inte förbannad. Han kan sitta och vara ilsk för att han gått ut och slept förbi en massa bilar sedan när han inte har sikt längre eller vägen smalnar så vill dom inte släppa in en igen. Ligger i 100 – 120 med några meters mellanrum. Är det jag i som kör så åker blinkersen på och några bilar får köra förbi medans jag kör ut lite lugnt. Men är det tradare då törs man ju inte men det är inte så ofta det sker. Konstigt tradarna får hålla nitti och husvagn åtti eller har jag fattat fel på nåt sett? Dom kör ju i nitti och ibland hundra. Ibland när trafiken inte är så tett så kommer nån från ingenstans, det brummar till på yttersidan så man håller på att skita på sig. Försvinner framåt så man nästan tänker kliva ur och se varför bilen stannat men ett ögonkast på fartmetarn visar hundra. Är det fel pån? Nej träna försvinner bakåt så stilla står jag inte. Hur fort kör endel igentligen?

Undrar hur älgjakten går? Skulle ringa Kent och tala om att vi är hemma igen. Jo, just det. Det tog åtta timmar hem efter e-fyran fram till Indalsvägen och den upp. 100 på e-fyran sedan 80 _ 90 i mörkret iIndalsvägen upp. Bara en timmes skillnad när mani det ena fallet ska sitta o vara stressad och red för en massa idioter mot en timme längre och man kan ta det lugnt, stanna ett par gånger o fika, köra avslappnad. Inlandsvägen måste vara lite kortare eller? Dodge vannen drog mindre bränsle den vägen en efter e-fyran också.

Nej jag ska gräva under bakväggen till mjölkrummet för att gjuta en klack för väggen att stå på. Sedan samma sak mellan mjölkrum och stall. Förhoppningsvis även golv i mjölkrummet men har det klarat nästan 20år utan så går det nog med ett år till. Har två ströbeddar som ska ut och några skruv i en nock plåt som fattas. När stegarna kommer därifrån så behöver några tegelpannor bytas.

Farsans kontorshörna gav både inspiration och idéer till att förminska min röra till att bli lite mer överskådlig och lättarbetat. Har du nån komentar?

http://naturlivnu.blogspot.com/

Jag gick ut och släpte ut hundar o höns. Sedan var jag plötsligt i trädgården och ryckte upp kålrötter,majrovor,gränsrötter och några vitbetor. Flera kålrötter o majrovor är nästan för stora. Måste ta in brokoli också i dag så det blir mer brokoli. Det var väl nått om att klippa av tidigt för att det ska  lite mer? Måste läsa på. Måste även göra en plan för nästa år. På tok förlite sallad,kunde vart lite mer kålrötter, majrovor ,rödbetor. Mindre med grönkål och mer Kal Alfred, jo spenat. Undrar var blomkålen är, och brokolon? jo de senare vet jag var men godiset? Bara en, ja flera buskar med blad men det man äter? Maria Tistel vill inte slå ut men är snart större en mej. Ja vist ja, bondbönor och ärtor ska nog skördas. Ha en bra dag

Har vart ut och skördat lit mer. Några potäter och brokoli men det regnar därför sitter jag här och hör vedspisens  sprakande.

 

Har du läst på Susannes blogg? Provat kläder i bambu? Otroligt mjukt och slitstarkt. Sen kan jag skryta om mitt barnbarn Lisa som är blöjfri redan 15 månader gammal. Susanne berättar hur i sin blogg. Hon har även hittat en deodorant utan aluminium. Varför skulle man ha aluminium i alla andra deodoranter? Susanne berättar även att Lisa nu springer men inte efter pojkar en.

Jo jag har köpt deras van Skevrole 350 Chevrolet van 350 88 med lite förhöjt tak. Köpte en gång en Cheva 58 Den snyggaste bil som byggts men blev blåst på bil o pengar. Den här vannen efter lite upp putsning, rotslagning lite lackering är ju den näst snyggaste och därtill mycket mer praktisk. Man kan bo i den. Inte lika bekvämt som husvagnen men man kan stå var som helst där man får parkera. Lyser inte annat en för att den är så snygg.

Inte har det slutat regna

Har verkstads handbok på Svenska. Finns inte till Dodge. Bilen är tillräckligt gammal för att man ska kunna mecka själv. Visserligen drar han lite soppa men Pegottens skatt är inget man skrattar åt nu när dieseln kostar mer en bensin. Vindrutan behöver bytas, man ser ju inte ut när solen blänker i alla repor. Värmefläkten går inte. Antagligen enkelt att fixa. En dörr går inte att öppna. Värmen funkar lite hur som helst. Ibland går inte tändningsnyckeln in i tändningslåset för att inte tala om handbromsvajern som är dragen så att verkstads besök är nästan tvunget inför besiktning. Men han drar otroligt lite bränsle och motorn går super men nån selcynt gång startar han inte. Troligen dags att byta bränslefilter men det byttes 07 och jag kör inte särskilt långt om året. Regnar fortfarande. Skatten som blir över från Pegotten när jag betalar skatten på Shevan jämnar ut bränsle kostnaden. Man kan parka var som helst sparar också några kronor och magvärk. Bilen är tillräckligt gammal för att tjuven ska vara mindre intresserad. En fattig jävel tänker han och går till nästa husbil, husvagn.

Nä jag får ta på regnbena och rocken, gå ut och fixa staket för att utöka betet. Kanske åka o fika nånstans så man får se nån människa. Har det slocknat i spisen tro?september 08 004

6/9 08

Jag var in o tittade på ekofamiljens blogg och det fans mycket intressant där. Vidare tittar jag på blogg.se för att se hur man jobbar där. Värkar lättare på den här. Ja ja, I går ägnade jag dagen åt taket som bilder visar. Har inte samma tegelpannor utan byter åtta rader. Så får jag reserv pannor. Jag är tvungen att ändra varje panna i två hörn. Tur man har handslipen, vinkelslip heter det. Kom några regnskurar under dan men ganska måttliga så jag tror inte det gick igenom taket. Nu är bara, vilket inte är så bara, ytter raden kvar. Dom långa skruven slut så jag ska leta om jag kanske har fler. Lusthuset kanske kan bistå annars. Skruvar fast en panna lite här o var, inte varje panna.

augusti 08 023

7/9 08

Fixat med hemsidorna en stund nu på morgonen. Aj katten nu är mynta teet för starkt kanske.. Ja lite förlänge men drickbart.

I går jobbade jag vidare med taket. Tegelpannor bortom skorsten var trasiga. Fick ligga på mage över tacknocken och pilra dit dom. Sedan från stege, har några till att byta. Så plockade vi en proppfull kasse med röda vinbär till saft. Plockade även upp några vitkål och bondbönor. Att jag aldrig lär mej lite större avstånd på vitkål och några till. Satte i år en del KrydTagetes emellan och tänkte ta bort dom när det tätade till sig, men inte då. Säger som vanligt, men nästa år.

Föra året på tok förmycket sallad och i år för lite, lite mer kålrötter och majrovor, mindre grönkål och mycket mer spenat. Spenat i omgångar och rädisor. Brokolon värkar inte ge nåt och brokoli är snål. Lök är mest stenglar. Nej ut i solen

10/9 08

Så var elkablarna till brunn nedgrävda. Det tog 20år men tillslut blev det gjort. Drog väl in vattnet när Gunn flyttade och jag blev ensam med ungarna eller straxt innan. Vi levde på mitt skinnhantverk och var över till Norge på jobb nått år. Vatten och avlopp var en stor slant och i en omvälvande tid.

Kunde väl aldrig drömma om att kabeln skulle hamna så långt ner på prioriteringslistan. Nu blev det två kablar för att jag och elgubben tänkte olika. För mej var det självklart att ett eluttag skulle finnas vid hydrofon. Pumpen sitter nu hundra meter ner. Han såg att hydrofon stod djupt ned i backen och tänkte att där behövs ingen värme och ville ha motorskydd inne där det är torrt och lätt åtkomligt. Eftersom den kabeln inte blev nedgrävd förra sommarn och jag hade flera plantsetningar i sommar och fick råd med en kabel till så blev det två. Är det nått krångel med vattnet så vill åtminstone jag ha ljus där utan att rulla ut furti meter skarvsladd kanske mitt i natten. Även ha en frostvakt där för säkerhets skull. Jo just det är dags att göra nytt lock. Har formsat för gjutning under bakväggen på mjölkrummet. I dag gräva lite och formsätta för att gjuta och sedan stötta taket bakom garaget.

 

 

 

Kundnummer
1 679 472
Fakturanummer
10808193439

 

 

 

  


29/9 08

Sitter i Tensta med E-18 utanför fönstret och Järvafältet med kolonilotter blandannat. Vi åkte inlandsvägen ner. Det tog tio timmar den här gången och nio för fjorton dar sedan. Finner ingen glädje i att jäkta fram utan vil ha lite glädje av färden. Se naturens skiftningar och samhälena man paserar. Fast från Gysinge efter 272 till Uppsala kunde det gott ha gott fortare. Murkt och massor av sjuttistreckor. Stannade ett par gånger och fikade och en gång för att äta. Inte på 272. Vi är här nere för att ordna upp och begrava far.

Mor ser ut att bli bättre o bätre. Ler när hon ser mej och värkar ibland förstå.

Men hon äter inte själv men ordentligt. Sjokladbit kan hon hålla och stoppa in i mun.

I går kväll kom flera samtal om att djuren var ute på vandring. Dom hamnade så småningom på Katugleholmen. Varifrån jag fick några bybor att fösa hem dom. I år har dom hålt sig otroligt bra inom staketen men nu börjar betet bli lite smaklöst och jag gav dom grönfoder några dar innan vi åkte så när dom ätit upp det jag lagt upp så var dom bortskämda och vile ha saftigare mat antagligen. Troligtvis ett av lammen som for ut jenom tråden. Efter ett par vänder var respekten borta så for alla. Har försökt ordna så en bon kör ner en höbal och ställer i hagen så ägnar dom sig åt den ett par dar. Får börja med slagten är vi komer hem. Undrar hur det är med köttkunder.

Troligen var det jag skälv som inte säkrade grinden  tillräckligt sekert. Det har även gorts iaktagelser som tyder på att en björn uppehållit sig på Ruven

 

 


Senast uppdaterad: fredag 3 oktober 2008