Juni 08

img_4960img_4970img_5001

img_5005

Körde fast med skoter

Publicerad 5 juni 2008 - 14:21
Uppdaterad 5 juni 2008 - 18:17

En man i 20-års åldern körde fast med skoter och hamnade i strömmande fors i Stekenjokkområdet i morse.

När mannen skulle ta sig över en fors hamnade en av de personerna som färdades på skotern i vattnet. Han drogs med i en 30 meter bred fors. Mannen följde med forsen ett 40-tal meter och drogs med nedför ett vattenfall, innan han kunde ta sig upp på sten där han blev stående medan hans kompis larmade och fick hjälp av räddningstjänst, ambulans och en ambulanshelikopter som firade upp mannen från stenen i forsen.

Efter att mannen fått tillbaka känseln i sina nedkylda fötter kunde de ta sig från platen i bil. Vad som hände med skotern är oklart.

Mannen är hemmahörande i Umeå.

Det ligger fortfarande mycket snö kvar i Stekenjokk.

 

Skotern fiskades upp av en Same som stälde upp och kastade lasso om skotern samt med fyrgyling drog upp den

 

Som du ser överlevde han med minnen för livet.

 

Själv så sätter jag skogsplant. Satt ut mycket av mina blom o grönsaksplant och sått nytt. Vedhögen  går det dåligt med. Snart mjölka en vecka och ennu mer plant väntar. 34000st alt som alt. Dom sista 14000 skulle inte komma förns i höst igentligen.

 

17/6 08

Åskan mulrar och regn o hagel vräker ner. I morse såg dagen ut att bli fin med knall blå himmel o strålande sol rakt i ansiktet när jag körde för att mjölka. Han med nån timme på åkern där jag plockade sten. En lätt harvning till sedan så. Men får nog vänta på ett par dar med uppehåll. Det har regnat en hel den sista veckan vilket verkligen behövdes. Har även ståt på huvud i trädgårn med ogräsrens. Nu en kopp sjok lad.


18/6 08

Åska i dag också men lindrigt med regn. Satt 20 lådor på hygget. Satt ut lite tagetes o ringblommor,

sockerärt o bondbönor. De senare har jag lagt duk över. Rensat upp det mesta av trädgård o rabatt.

Tagit fram bägge kajakerna och beställt grejor till Kleppern. Får göra ett nytt spant själv och hitta på nåt alternativ till skjutbara gångjärn

 

22/6 08

http://ettklickforskogen.se/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=49


Fick igång 35;an. Han dunkade till ett par slag sedan död. Hade inte dragit ett par kopplingar på bränsleledningen. Läck på ett ställe till. Inte kopplat gasen. Den hoppar ur själv men med gummisnodd gick det att fixa. Lyftning, lyftning och åter lyftning, klia sig i hu vet. Lite startgas, nya och åter nya försök och nu går han. Hämta plant o sätta fart .

.

 

 


Senast uppdaterad: lördag 6 september 2008