April

Hej. Jag måste ut och gå. Undrar om skoterspåret är för mjukt? +1grad ute klockan nio. Mulet o lätt dis.  Glömde skriva i ett annat pogram som stavar lite bätre en mej. Ha en bra dag.

 

Läbbigt! Skriver först i mikrosoft Office One Note Som får hjälpa mej med stavningen. Nu när jag öppnar så finns inget! Vart har det tagit vägen? Lättar lite. Har en extra hårddisk så det finns nog där i vart fall. Även här på Internet.

Det var kallt o snöade i går, kanske en decimeter. Svalt o blåsigt i natt men ingen snö på taket utanför. Grå himmel men ganska ljust. Nä det har inte snöat.

Blodtrycksmetarn kan också skrämma livet ur en. Var nyfiken på värdena innan jag kliver upp.

6/4 144 89  56 eller nåt liknande, tog om efter en stund, då var det bättre. 7/4 127  74  56 Jag rullar bara runt o setter på mancetten. I dag  144  89  56  men efter en liten stund 131  78  55. Kanske det var 6/4 som jag gick en mil igen. Sedan var det varmt så man sjönk ner i skoterspåret så jag gick bara tre km ett par dar så tidigt ute och gick fem när det var lite hårdare så kom jag iväg riktigt tidigt ja det var ju 6/4 som jag gick förbi Tallpasset fram till vägskälet vilket måste bli lite mer en milen fram o tillbaks. Jag har även cyklat på motionscykeln och tränat magen men fuskat nån dag här o där men köpt hantlar, 2kg styck som jag håller i i vissa övningar. Vist har det gjort nytta om än kanske inte synligt. Sittapps går lekande lätt men armhävningar är inte lett men armarna är inte lika sladdriga, usch vad det blåser och lite snö är det också i luften.

Susanne sa "kan själv" men kunde inte. Det är därför man inte kommer in på ekofamiljen.se men hon byter Web-Hotel till ett där hon får hemsidesbyggarpogrammet gratis eller rättare det ligger på hotellet och hon använder det där. Det var billigare en det jag har och hon tog först.

Nu snöar det.

 

  16/4 08

Sitter i Inga-Lills lägenhet. Har lämnat bilen till ElPira för att kunna köra kylflekten manuellt. Tvunget med husvagn bakom. Kylflekten går aldrig som det nu är så det är väl mest tur att toppen inte slagit sig. Sitter och äter rostat bröd med egentillvärkatt smör, skit gott, väldigt gott. Gröt med mjölk från egen ko och därtill handmjölkad. Synd att det inte är egna havregryn också. Har slaktat Kinas tjurkalv 160 kg slaktad ca 9 mån så nu måste jag mjölka ett tag. 5  6 liter om dan, mjölkar en gång om dan. Snön har vräkt ner sedan sist jag skrev så mycket kraft har gått åt till skotning och hacka is. Rinner från taken på dan och fryser på backen fram på kvällen men vist har jag gått. Mjukt i skoterspåret så det har inte vart långpromenader där direkt. Från dörrn hemma till skotervägskelet ån eller Flata m.m. 5,5km nästan på meter. Inte för att jag har råd, lever på minussidan men inte så kraftigt minus som Persson men har ju inte samma lön o pension heller.       Stenrik är jag dock. Nå, funderar på ny kamra så fotandet blir roligare o intressantare. En lite bättre kamera en den jag har. Den nuvarande kan man ha i fickan. Har köpt stativ för jag är påtok för darrhänt. Köpte man en kamera för mellan 1000 - 15000 så lovade han att ge gratis lektioner i fotograferinskonst 2,5 timme. Fotogubben här på Flata. Hans sätt att konkurrera med Internet. Jag vill ha nånstans att klaga och få eventuell reparation ordnad så därför handlar jag helst så nära mitt hem som möjligt. Måste gynna den egna orten mest möjligt. Handla lokalt och sälja till resten av värden. Nu kanske han har öppnat. Ska jag eller? Trädgårdsfröer, jordbruksfröer minst 2000kr. Nytt spant till bästa kajaken så vi kan använda den. Hoppas det dyker upp lite mer jobb.

19/4 08

Sitter utanför Rösjöbadets camping, stor parkering utanför. Vi är i Stockholm. Åkte i torsdags till Stöde och fikade, fortsatte till Tönnebro OK där vi tog en promenad på ca två kilometer innan vi åt för att sedan fortsätta till Östhammar där vi sov i husvagnen på OK station. Inget bra ställe, livlig trafik som bromsade upp och axade iväg med ett fasligt liv. Särskilt nån yngling med raka rör halv fem på morgonen. Men när jag servade betongstationerna så märkte jag att även endel män i mogen ålder satte trattar på betongbilen för att få lite ljud när dom gasade iväg. Morsade på en gammal kompis i  Östhammar innan vi fortsatte till mitt gamla sommarhem i Länbyn.aprill ny 003aprill ny 005aprill ny 008du ser foton från min aprill ny 012nya kamera. Kull att träffa Roffe o Birgitta. Nu har jag inte sett Roffes överkropp men som ung var den tjusig, som Harry Bellafontes, Ett bra mål för en gammal, nej en ung gubbe. Birgitta berättade att på äldreboendet där hon jobbade förut var det en 92åring som körde hårt framför öppet fönster mitt i vintern och givetvis hade en tjusig kropp. Det är ju en 101 åring som har eller ska springa nått maraton i staterna. Fina mål att fantisera om och inspireras av. Man skjuter ju Alzheimers framåt med motion och lära nytt. Körde bort mej i Sollentuna i går kväll. Där är verkligen en byggrusch om man nu kan skylla på den. Det är omläggningar o nya gator o ett väldigt virvlar.

Det är inscekning klockan femton och ut före tolv. Vi åker till far o Alice först och min morsa så får vagnen stå här på parkeringen.aprill ny 048aprill ny 049 5spen för en timme o tjugo för tio, nä för ett dygn tio för tio timmar. Så åker vi hit o tjheckar in vid tre tiden. Måste lära sånt också och ladda batteriet kanske. Vet inte hur länge det räcker. Nu är Inga-Lill färdig. Ha en bra dag. Tack, tack.

20/4 08

Är kvar på parkeringen. Vi kom tillbaka straxt efter sexton, då hade receptionen stängd. På morgonen  tog vi med far o Alice till kyrkogården där farmor o farfar, farbröder o fastrar har fått viloplats. Sedan gick Inga-Lill o jag en liten runda på Hornsgatan och handlade lite småsaker innan vi var hos mor en timme. Hon fyller nittio år i år. Lyfts upp med travers och setts i rullstol med säkerhetsbälte. Mest ett skelett med skinnöverdrag. Äter duktigt säger dom och dom säger att hon nog känner igen mej. Tvivlar starkt. Ler när någon intresserar sig för henne och glad när hon får en sjokladbit. Har inte kunnat prata på flera år, Alzheimers. Ska besöka henne ett par gånger i dag. Jag klarar inte av så lång tid åt stunden

  22/4 08

Hemma igen, på med långkalsongerna, sprakar gott i vedspisen men stela fingrar. Bäst att snabba på med promenaden om nu skoterspåret skulle vara hårt. Solen skiner och det värkar bli en kanondag.

  24/4 08

Dagarna hoppar fram i en faslig  fart. Promenaden blev till andra vändplatsen för Fanta var med. I går utan Fante, han får ont i höfterna, blev det fram till vägen. Inte vägen mellan Flata o Föllinge men vägen som går fram till den. Ungefär 12km fram o tillbaka. Hant börja mjukna i spåret. Min mobil la av i Stockholm så jag köpte ny. Den nya kan jag ladda med podradiopogram från datorn och lyssna på när jag går. Kan även höra radio. Inga-Lill ringde när jag var lägst bort och det var bra mottagning. Har just gjort Maskolan 1 o 2. Var ett tag sen sist. Nu måste jag snabba mej ut till en kortare promenad 3km med Fante eller kanske bara 1,5. Han blir så glad.

Sådde 600 Tagetes o Doroteablommor samt Ringblommor i går, Kryddtagetes o Kryddkrasse. Enligt såkalendern och i dag är det lämpligt att så allt. Det blir 60 sommarvitkål  Premiere 58 dag 60 vintervitkål Brunswijker 85 dag. Grönkål Baltisk Röd, Pentland Brig Kanske 10 av varje.  10 bladpersilja, 10 reddisor, 10 vintersallad o 10 Runåbergs Salladini. Det var tre sålådor. Fortsätter med 10 vitbetor, tio rödbetor, 10 kålrötter, 10 rovor, 10 majrovor och 10 spenat.

Fortsätter med 60 Dorotea och 60 Lupin så får vi se hur det ser ut. Allt ska stå i lilla rummet uppe. Blir intressant. Ha en bra fortsättning på dagen

 26/4 08

Sådden blev inte exakt så men nåt ditåt. Endel grejor har redan kommit upp. Ska skruva in flera krokar i taket och henga mer lysrör. Köpte fler förra året. Klas-Göran skröt i går med att han satt potatisen. Jag har lagt lite på groddning. Sätter några stånd i hink. Roffe skröt med 18 - 19 grader i Roslagen två dar i rad. På väg till Höstoppen såg jag en massa Hästhov i dike. Min termometer står på tretton grader klockan tretton i skuggan

29/4 08

Har jobbat i helgen och haft sovmorgon i dag. Planeringen för dagen är däckbyten. Skriva på deklaration.

Jo vist ja. Vist borde det vara skottpengar på känstämennen på immigrationsmyndigheten, eller hur!? Utvisa tjejer som är hotade av hedersrellaterat våld. Dom tar inte del av utrikesdepartementets rapporter. Borde dömas till samma straff som tjejerna riskerar stening i värsta fall. Nu gör dom mej delaktig i och med att jag är Svensk. Tycker det räcker gott med kaffet o bananer med mer som jag inte handlar rättvisemärkt. Där fick jag till det ordentligt, va? Registrerad hos sepo(fick vara kvar med flit för dt är skoj namn) m.m. Det där är ju mycket värre en skuta kossor som inte har märke i örat eller begära gödselplatta för två hästar. Jo det sista var ju skoj. Det rinner ju av plattan så vadå? Föresten dög det med att lägga skiten på en presenning. Uppgiften kommer från en kompis i Roslagen med två hästar

 

  aprill ny 119

Nu är det kväll, varmt. Dags att flytta ut i kåtan, - men, den är på väg att rasa. Klockan är straxt tio och det murknar. Kompletterade sådden av ringblommor. Inte ens hälften har kommit upp. Kanske syns på bilderna. Bytt däck på IngaLills bil. Grävt lite i trädgård. Täckt under några svartvinbärsbuskar. Vandrat runt i djupsnö för att få igång el-staketet för kossorna tror dom får gå som dom vill. Måste upp med staket för trädgården också annars är dom eller hundar, rådjur snart där o bökar. Nu blir det ont om tid när allt ska göras. Trädgård, ved, njuta av livet, våren, naturen. Kanske slå upp tältet så man kan ligga där och njuta av nattlivet runt om och morgonen när alla vaknar.

 

April ny 083 är från en rastplats på väg från Stockholm

 

 

 

 


Senast uppdaterad: tisdag 29 april 2008