Oktober 08

september oktober 001 

2/10 08

Jo det blev gjutet både under mjölkrumsväggen på baksidan. Istället för att gjuta golv så gjorde jag nytt trägolv av impregnerat virke. Gick ju betydligt fortrare. Elektrikern har åkt utomlands ett par månader och han inte koppla in vattenkoppen. Jo han satte en sladd på skälva vattenkoppen. Resten kopplar jag skälv nu. Fick på värmekabeln i vattenledningen i går och upp transformatorn som tar ner 230volt till 24volt. Nu är det bara att koppla ihop 24volts kablarna så är det värme på koppen.

Göt även bakom garaget innan vi åkte så nu håller det taket för snön i vinter. Funderar på bakom hö kanon? Gjuter jag platta där så går det lättare att koppla loss den och skuta in den så husvagn eller nått annat kommer in där. Husvagn står förstås ivägen när jag ska utfodra. Kröken uppe i taket skulle rätas ut några grader så står inte kanon i vägen längre.

september oktober 019

Vi hämtade hem en super snygg vann innan vi for. 88 Chevrolet. Köpte en gång Chev 58 men blev blåst. Jo det är ju lite rost och skönhetsfläckar men det ska vi fixa. Skatten för nio månader 2447kr = 271kr/mån. Sist på Pegotten 1900 har jag för mej tre kvarter om året 475 i mån 1700 = 425 i mån 150 – 200 spenen mer att köra för. Fast pegotten drar otroligt lite men jag kör inte mycket nu för tiden. Får väl cykla upp på byn så får jag motion vilket många betalar för att få, alltså motion. Man kör bilen upp på motionsspåret så man slipper gå dit.

Till vanen har jag däck, snökedjor mm. men pegotten ska ha nya däck, försöka få fart på värmefläkten (troligen enkelt) bytte fläkt i vintras. Ena bakdörn är handtaget borta på och andra bakdörn går nästan inte att öppna. Snart dags byta knutar eller åtminstone en av dom eller byta plats med varandra. Vannen får jag in kajaken i och kan parkera på betydligt fler ställen en husvagn och pegott som inte går att låsa. Begriper inte hur han på Rösjöbadet kunde tycka husvagnen var risig? Visserligen hade han fått bort några stycken från campingen som var retså risiga. Men på andra kampingar står äldre vagnar, mycket äldre. Inga-Lill trodde det var bilen, pegotten med hängande kofångare och dörr utan handtag.

september oktober 014september oktober 013

Vad har hänt mer. Jo farsan trodde på papplåda och inga sörjande.

Vi var 25stycken eller 26. Till o med en granne. Pesionärsföreningen skickade en krans eller blåmsteruppsätning åt det blå hållet. Så var det en till åt det blå från USA. 5st mer åt det röda med lite gult. Trären kista. Sångare som sjöng ett par låtar och präst med pisksnärtsskada, Åtminstone riktig halskrage innan begravningssermonin.

Jo jag tog upp potatisen i förgår och sista vitkålen, löken. Inga-Lill hade äpplen med från Sundsvall så vi har gjort äppelklyftor i lite sötat vatten,kort koktid och skalen kvar. Frusit in i plastpåsar. Har en kasse kvar. Vitkålen ska ju förhoppningsvis bli surkål inom närmsta tiden.

Ena vedhögen minskar och andra växer så man börjar se slutet.

 

5/10 08 I går gjorde jag ren självlastarvagnen ordentligt. Ska lägga presenning över i vinter. Tror jag hade det även förra efter ordentlig rengöring. I år var inget krångel med avlastningen vad jag kommer i håg. Fixade med det i våras har jag för mig.

Körde ut ett lass skit på potatisåkern uppe på byn. Tråkigt nog tog jag aldrig bort spännbandet ur skopan innan jag lastade så plötsligt stod julen still. Fick låna spade av Kalle och skotta ur endel innan jag fick den bandet. Hade lindats in i spridarna så jag var inte helt ren när det var klart.

Så efter klädbyte var det dags att göra i ordning sista Ikea påsen med äpplen. Ur med kärnhuset, skära klyftor o i ett vatten spann. Sen fiska över till kokande vatten med lätt sötning ett ögonblick så dom mjuknade något. Sedan i plastpåsar och in i frysen.

Tänkte köra in vannen i garaget men det blir trångt. Får städa ut mycke mer. Var ska allt liga?

Tänkte spruta in rostskyd i balkarna , det var ju torrt när vi körde hem och han har i stort sett ståt ett år. Vi får se vad som händer. Jo besiktning på tisdag. Letade efter ställen man kan köpa plåtdetaljer för rostlagning av Chevan på Internet halva natten. Vet du var?

Jo på tisdag ska jag få en lektion i fotograferandets konst. Får inte glömmas. Handlar om handhavandet av nya kamran. Ingick i priset tre timmars undervisning.

september oktober 024

9/10 08

Jo det var intressant att få lära lite om hur man tänker för att få bra bilder. Såg du Uppdrag granskning i går kväll? Ett stort lastfartyg kan föra in vad som hälst i Sverige o Norge. Tullen och andra som ska övervaka vad båtarna är lastade med går bara efter papper som kapten på båten eller företaget som äger båten lämnar in. Kontrollen är att pappren lämnats inget annat. Helt otroligt.

I Norge hade en lots anmält att det var nått mysko med en båt men man har så klantig handläggning att ingen gör nått. Här har tydligen inte ens nån lots funderat eller gjort mer en funderat. Samma båtar som man nu vet har fraktat otillåtet och därtill farlig last från Norge åtminstone passerat Svenskt vatten. Ja det var två av åtta undersökta fartyg. I Norge var det 20 år sedan man visste vad båtarna fraktade i verkligheten och det var tydligen inte bättre i Sverige. Hur kan man ha råd med så mycket kontroller av bonden men inte att skicka ut eller låta lotsen ha med sig tio flaskor ut till tankfartyget och ta prover från tio av tankarna som sedan analyseras. Det var likadan last som tog livet av så många i Sydafrika.

Nästa fråga är om du läser Aftonbladet? Var han 52 år som torskat 40 gånger för sex brott? 52/40= eller 40/40= 1 Han borde ju vart 12 vid första sex brottet. Var det 250 st som gjort över 20,
nej som blivit dömda för sexualbrott mer en 20 gånger,men de flesta gånger döms dom för flera sexbrott samtidigt.

Jag satsar femhundra spenn om du skär taskan av nån av dom. Borde ju göra en e-postlista och se hur många som satsar en slant på att skära taskan av dom.

Vad jag skälv gjort sista dagarna? Jo slagit lite mer grönfoder och get djuren. Ordnat så det åter är lyse på 35:an och svetsat ljuddämparen på densamme. Det var inte så enkelt för acetylenen var slut. När går mitt femårskontrakt ut. Betala flera kronor om dan för gastuber som jag använder så sällan. Genom att gå o dra på det så damp brev ner från AGA . Sista november. Då är det ju ingen ide att kosta på fyllning av tuben. Köpte en fem liters tub måste nog kolla det kvittot. Den kostade inte över 3000 + moms 750+ svetsglasögon 140 förstås utan moms och adeptern, övergången från tuben till reduseringsventilen? Ja ja alt kostar. Får 6000 i gårds stöd nu i dagarna.

Besiktade Chevan utan anmärkning, om jag gör återkontroll 1 – 7/12 så får jag den årliga besiktningen för 290kr i stället för 490kr. Besiktningsperiod december - ? Vilken tur att jag inte fick besiktat i september. Man har två månader för efterkontroll. Baksätena o soffan behöver inte sitta i men gör dom det ska gallret vara bakom dom.

Införskaffat råd om hur jag fixar rostskadorna. Onödigt med färdigbokade plåtprofiler när det är så enkelt att fixa det själv. Är ju så tunn plåt i modärna bilar fick jag veta och fick lite plåt. Så jag blir nog bilplåtslagare också snart. Skaffa ett par ”falstänger”tror jag dom heter så fixar jag det själv. Ska lära att använda Mig svettsen också.

Det ljusnar, dimma, men inte frost i dag. En kossa, Vitan står och äter grönfoder. Resten syns inte till.

Regnar.

17/10 08 Redan? Blivit förkyld, ont i halsen som övergått till hosta, jobbigt. Har målat några fläckar på vannen, Hammarlack. Skrapade först rent med kniv, provade med stålborste på borrmaskin men tyckte kniv var bättre. På några fläckar använde jag nåt som omvandlar rosten och efter en halvtimme målar man över. Måste borra hål i golvet och flytta festena för soffan eftersom den ska fram en bit för att kunna sätta en mellanväg eller lastgallret bakom. Går inte att öppna bakdörn inifrån. Jag vill ju ha toalett längst bak. När man står nånstans där man inte kan springa in i skogen.

Vedhögen har minskat men finns fortfarande kvar. Låg energinivå, fortsätter senare.

 

18/10 08 Det var ett härligt väder i går. Jag slog allt grönfoder jag tänkt slå. Det är massor av majrovor i grönfodret så jag ska plocka några säckar. På besiktningen tyckte han jag skulle knaka lite rost på framvagnen viket jag gjorde och sprutade med rostsjydsmedel , även under skärmarna. Tryckte in fett i smörjnipplarna. Hittade inga nipplar på kardan men på den andra, ja bägge andra har på sina kardaner Alla tre är 88;or. Stod en kort stund vid vedklyven. Ska skynda mig ut nu.

 bebisyogarhunden_14994847

22/10 08

http://ekofamiljen.blogg.se/index.html

Titta in på Susannes blogg. Dom har fått hem mera fina grejer och hon har fler tipps.

Har nog vart frost i natt. Har kört hem mer grönfoder. Det är majrovor i massor, säkert tonn. Gå ner o plocka några. Älgarna överlever säkert även om du tar några. Jag har ju plockat kanske tio 15-20 kilos säckar men det finns massor kvar ändå. Måste ta med en hink att plocka i så man slipper springa fram o tillbaks till vagnen med 4 -6 stycken åt gången. Skulle gissa det sitter en rova på varje kvadrat decimeter på en hektar så räkna. Låter överdrivet så dela med två så överdriver jag inte. Flesta är små men långt ifrån alla. Måste titta på beställningslistan för grönfodret vad det är för majrova. Go är den och ingen är mask angripen. Lyssnade på Terry Evans i måndags kväll. Om man inte tror så är han otroligt skicklig, ja även om man tror så är han ju duktig. Gå på en seans och du har goda möjligheter att tro på ett liv efter detta. Eller ska man tro på ett universellt medvetande utan tid. Vilket jobb att sortera fram just det man vill. Jag har fullt upp att hitta i min lilla dator.

Har jobbat endel med vannen. När dom dragit fast last säkrings öglor och fästen för säkerhetsbälten, soffan så har dom använt bult som är fyra centimeter förlånga. Gängan ned under golvet och gjort efter underredsbehandling. Fått slipa bort bulten med vinkelslipen. Varför dom ska bort? Jo ett par av dom satt löst för plåten rostat upp. Sen ska soffan framåt så jag kan få toalett längst bak. Det ska upp en mellanväg där som godkänns som lastskydd/ lastgaller för det är ju lätt lastbil. Undrar vad som gäller husbil? Hur hög är den skatten? Står man mitt i stan kan man inte sätta sig i rensten och skita, inte ens pissa. Så ska det in så man kan tvätta sig och laga mat. Har du förslag, ritning. Vet var en durs med toalett o tvättställ finns som går att montera i en vann?

 

  25/10 08         http://www.vallingtrasket.se/


Gör ett besök. Sitter och ser på gryningen. Ljusrosa i nordöst. När jag köpte vannen så tyckte jag klädseln hade klarat dom tjugo åren otroligt bra men nu ser jag att en tvagning skulle sitta bra. Johan tvättade sin flotta Volvos klädsel men där var det mycket skinn. Jag har ju aldrig sett skavanker på nåt jag ska köpa så det är ju ingen överraskning. En fårskinnsfäll över soffan är fin när man ska sova där och inte har sovsäcken med. Jag får börja träna på migg svettsen nu. Soffan är framflyttad och likaså säkerhetsbältena för den. Ska göra om lastgallret endel så det kan sitta i framkant mellan julhusen och göra en dörr i det. Men först ska två kanske fyra lass grönfoder hem för det blir snö nästa vecka. Sprider ut det i småhögar på åkern så blir den gödslad. Små högar så blir det inte så mycket skitande i högen utan dom kan gå och plocka där länge. Dom sprider givetvis ut högen. Hade jag haft några A störar och slanor kunde jag gjort några hässjor och get dom mindre portioner under längre tid. Gjorde så nått år när ungarna var små. Varför hant jag mer då en nu?

 

 

 


Senast uppdaterad: tisdag 30 december 2008