Februari

4/2 08 måndag

Har skrivit ut  januari för att skicka till Klas-Göran och farsan. Båda blir glada över att få reda på vad som händer här. Djuren har fått mat och jag frukost. Halv ananas, ett par bannaber, lite vindruvor och en stund senare pannkakor. Kalt, kallt ute -13 grader, i går kväll -18. Kallt hela dan i går men det blev en eller troligen två kilometer på skidorna. Fante gav upp och var hemma när jag kom hem.

Viste du att Sverige ligger bland dom som satsar mest på kärnkraft.  Podradio 27/1 08 Miljölarm, 3/2 När fabriken smäller - om olyckan i Bhopal, Seveso bla.  Dött hav 25/2.

Kunskapskanalen sände i går kväll på TV kanal sex. Om lågenergihus. Bygga med jord o halm. Visade även hus som kunde sälja energi. Solfångare och snurra på taket. Städer kan ersätta kärnkraften. Solfångare på söderfasader, trädgårdsodling på taken m.m. Om bara regeringen vill så kan vi snabbt bli världsledande på spara energi och skapa massor med jobb inom olika tekniker för smart energi skapande.

Dansar snöflingor i luften, presenningen över den kluvna veden låg inte på ordentligt och ven är slut inne. Kanske ta en styrketräning med att skotta upp snö mot huset. Skulle göra gott inne

 

5/2 08

-5grader. Diskat och ätit en rejäl fruktfrukost. Ska fortsätta med veden. Troligen även göra mjukost av ett par liter filmjölk. Dags att gå genom deklarationspappren så jag kan lämna dom vidare. Även dags att beställa fröer för trädgården. Göra i ordning södra rummet för förodling. Ligger en stor hög skinn där som måste läggas nån annan stans. Måste även ta mig i kragen och sy nya skinnstövlar till mej skälv. Hört det är motionsdans i Gåxsjö i kväll 6 - 9. Rossön på fredag troligen mellan 7 - 10? Antagligen PLO. Så gammal har jag blivit men dom dansar kanon.

 

  14/2 08

Datorn segade ihop för en vecka sedan så nu måste jag använda mina backupp samt fortsätta från där dom slutade. Göra om bokföringen m.m. Får se om jag inte har fler backuppskivor. Det var ett säkerhetsprogram som kom hem automatiskt som på nåt sett segade ihop datorn. Nu har jag skaffat en lös hårddisk så nästa gång har jag bättre backupp hoppas jag. När datorn la av började jag träna. 100 benlyft på morgonen och förhoppningsvis åtminstånde 50 vid läggdags. Första dan 20+20+10+13+10+7+10+10

Efter ett par dar la jag till 13 armhävningar, från knä. Hundra benlyft med ett ben i taget. Nu tio halvsittande.  Börjad även med ca30 minuter på motionscykel ca 1mil. Första dagarna på 1. I förgår på 2. I går på 3 då är bena möra. I dag har det vart mycket fusk för jag har försökt få igång datorn samtidigt. Kosten har också blivit lite ny, massor av frukt och grönsaker. I går morse 40+40+10+10 benlyft. I förgår trekvart jakt på kviga både på plogat och oplogat underlag innan hon gav upp och gick in.

 

21/2 08

50 benlyft med båda benen fortsetter 100 växelvis med ett ben så åter med bägge 10-10-20-10. Det går ju trögt. Nu har jag kommit upp i 20 armhävningar. Sådanadär fuskiga med knäna mot sängen. 30 sitapps, till halvsittande från stående. Ner till motionscykeln och trampa 1mil med treans motstånd.

17/2 på 29 minuter och blodtrycksvärden när jag fåt på mej torra kläder för jag är ju genomblöt av svett. Första dagarna kunde jag knappt gå efteråt.

17/2  176  83  98

18/2  143  81  86 

21/2  137  79  83

I dag cyklade jag på 27 minuter och kunde gå efteråt. Begriper inte det här med blodtryck och puls. Jo lägre puls är väl bättre kondition? Det måste ju blodtrycket också utvisa eller?

Det är ju skoj när man ser förbättringar. Trött på att se hur kroppen sjangserar och orkar mindre, det ska ju aldrig vara försent att börja träna. Träna minskar risken för Alzheimers vilket sporrar för den vill jag inte ha om jag kan undvika. Ja träning minskar ju risken för alla obehagligheter. Måste även  ha starka ben i sommar för plantsättningen. Sen försöker jag ju ta en promenad med hundarna varje dag (blivit tränings frik). Snabb gång till bortre vändplats på det plogade och förut plogade förbi Väster Ruven, 35 minuter 141  82  90.

Ja vad är det för värden nu? Gåt ner och hämtat mätarn. 131 85  59   135  81  58

Tog två gånger. Det där måste vara vilo värden men en stund efter hårdkörning har värdena vart nere på  110  67  75 Kanske en kvart efter. Finns någon som kan sånt här?

 

22/2 08

I dag har jag struntat i benlyft och cykling. Har kört endel avPaolo Robertos övningar istället. Orkade faktist tio riktiga armhävningar. Tog en längr promenad istället. Förbi Vruven, förbi nästa vändplats. Högr skoterspår där det delar sig och fram till hygget. 

55minuter rask gång

154  81  82

I morse  133  80  53  Normalt blodtryck 122-130  80-85

                 Normalt systolitiskt värde   130-140  85-90

Det är intressant att se hur det ändrar sig hela tiden

 

27/2 08

Lördag o söndag jobbade jag som avbytare så då fick träningen vara. Under helgen värkar någon ha saboterat cykeln, den går inte trögre men tio kilometer saktare. Istället för 22 - 23 kilometer i timmen så cyklar jag i 12 - 13km. Hinner bara 6,5km på 30minuter?

Märkligt? Har gått längre i stället. Till skogen bortom hygget. Greiham skulle rapportera hur långt det är. Gick och undrade vad det var för konstigt smal skoter som kört där tills jag kom att tänka på Greiham och hundarna. Vad händer om vi möts tro. Fante är ju nästan döv, Roxi kommer ju när jag ropar men hon är ju en bra bit framför och hundarna springer fort. Jag inbillar mej att draghundarna är tysta men det kanske inte stämmer? Fasligt liv innan dom får ge sig iväg men sen? Intressant? Har ju aldrig blivit bråk när jakthundar kommit in på gårn. Jag har faktiskt aldrig kört eller åkt hundspann bara sätt hur hundarna gett sig iväg och föraren suttit kvar på backen, eller stått på skidor på nåt märkligt sett lyckats passera träd och kuperad terräng på det märkligaste sett. Jag har alltid drömt om att gå eller på skidor genom Svenska fjällkedjan. Med draghundar skulle det inte ta så väldigt lång tid och man slapp bära eller dra skälv. Ja ja man kanske fick spåra åt hundarna endel, Trassel med såriga tassar m.m. Kanske skaffa några draghundar? Dyr mat dom äter ju inte hö. God natt.

 

28/2 08

När man går har man ju tid att tänka och drömma. Man ska ju också skaffa sig motivation. Vältränad så kanske vandring genom Svenska fjällen inte behöver vara en omöjlighet. När jag sist fick en inkallelse till Svenska försvaret så var ungarna små och en massa djur på gårn så jag menade att det var lite svårt att inställa sig  men föreslog jag skulle få maten vid en vandring genom fjällen. Vet ju att andra fått det men det var ju ynglingar. Dom har väl inga testresultat från en mogen man i sina bästa år? Dom hörde aldrig av sig. Nu är man ju lite mognare, undrar om dom kan vara intresserade?

Kan man hitta på nåt och få sponsorpengar? Har hoppat av det mesta av EU pengarna, trött på alla hotbrev om att gör man inte exakt rett så kan dom kräva tillbaka. Femårskontrakt. Just måste fylla i ansökan för att åtminstånde få gårdsstödet. Föresten dom andra fick man vist inte när man var pensionär. Ska också göra om bokföringen för den försvann när datorn packade ihop.

Har du nått städjobb, trädgårdsskötsel, plantsätning eller nått annat. Skulle behöva litt mer jobb. En bonde räcker inte riktigt 6500kr rent i pension är lite lite. Min bonde är ungefär en helg i månaden. 200kr i timmen. Är du sugen på riktigt kött som du vet kommer från Sverige och inte fått en massa konstigheter i sig och sluppit åka slaktbil så  hör av dig. Das för lite träning.

 

 

 

 

 


Senast uppdaterad: onsdag 19 mars 2008