2008

Gott Nytt År!

 

080102  Nytt år Vad ska vi göra med det?

 

Staten gör som vanligt. Säger att jag ska få pengar senast 28/12 07 men dom kanske menade 08?

Fast man ska ju vara glad ändå. Tänk att jag alltså jag har och äger en liten gård. Det är ju fantastiskt. Fred är det, ungarna o barnbarn är friska och slipper svälta så nog är man lyckligt lottad. Djuren har gott hull trots dåligt med hö från i somras. Har köpt några balar och snålat när jag utfodrat. Vilket har inneburit mindre spill, dom är noggrannare med att äta upp alt. Normalt får dom fri tillgång och då blir det mycket spill. Normalt så har dom vindskydd men i vinter tar jag in dom på nätterna. Spar både strö och hö. 

 

Dom får även endel grönsaker och  frukt som blivit förgammalt att sälja. Tar en fasligt massa tid att rensa bort all plast. Nu har jag ju inga grisar så alltförmycket går i dyngstacken. Maskarna kommer att glädjas i sommar och det blir en underbar kompost. Försöker blanda till det direkt och se till att skiten täcker så det inte drar hit alltför mycket djur.

 

Apropå djur så har vi rådjur som äter ur foderhäcken och grönkål, brokoli i trädgården. Jag ser deras fotspår. Förra vintern hade vi en rentjur här ett tag. Med en hiskligt stor hornkrona. Hundarna brydde sig inte så länge han inte gick in på gårdsplan då blev det ett hiskligt liv och han var snabb att rycka tillbaka foten. Det var en osynlig linje han inte fick överträda. Dom höll ett getöga pån när han var i närheten.

Dags att kliva upp. Har redan tänt upp i kamin tror jag. Var glöd så det borde tagit sig. Hundarna är ute men värkar inte ha nått att berätta. Ska se om det finns nya spår efter rådjuren i dag. Lagt lite vanligt hö och frukt i foderhäcken. La in i vindskyddet också.

 

080105

Pengarna kom 080102. I går somnade jag vid sextiden och upp vid tio utan att vara alltför trött hela dan. Läste "FIENDEN INOM OSS" av Jan Guilou. 361sidor streckläsning.

Sitter och tänker på vad man törs skriva och inte törs. Alla möjliga vidrigheter längs ut på Internet. Det är ju så att min lagård har inte tillräckligt stort fönster och ingen ventilationstrumma som går upp på taket. Mitt stall var glest i väggarna men kontrollanten såg inte ventilationsventilen så det blev anmärkning på fördålig ventilation. Jag hade varit redd för att anmärkningen skulle bli dom glesa väggarna. Detta är ju ett antal år sedan. Jag löste problemet med att bygga vindskydd och det blev godkänt. Kontrollanterna börjar ju jobba vid åtta skulle jag gissa och slutar fyra - fem så bara djuren är ute före åtta och sätts in efter fem så går det bra. Och dom kan ju behöva vindskyddet även på dan om det inte finns skog att ta skydd i. Men dom står ju gärna så nära hemmet som möjligt så vindskyddet bör ju vara nära där vi menisker är annars gör det ingen större nytta. Det lustiga är att när man bygger för djur så bygger man för kontrollanterna och icke för djuren. Djuren struntar i om det fattas någon sentimheter här eller där men uppskattar om husse ser mej och jag husse. Är det skitväder och jag brukar få komma in om nätterna då står jag vid grinden och huttrar.

 

080111

Nu har det blivit vinter igen. Det var ju nära att snön försvann ett tag. Stenhård skare och is men nu kommer det snö. Vart ut och snörögt på morgonen. Ska fortsätta när jag ätit. Måste hinna före plusgraderna för när det blir varmt så fastnar snön i snöslungan. IF ska ha in löneraporter om jag betalat ut lön annars behövs ingen rapport skickas in. Sund att jag inte sparade brevet förra året. Jag är säker på att det stod samma sak då . Då fick jag böter, 750kr för att jag inte skickat rapport. Skickade frågan per e-post och fick svaret att det gällde två år 2004 och 2005. 2004 var nog Johan med och satte plant. Fåse vad står det i brevet. Det ligger här någonstans. NÄ FORA är det. Ska jag skicka ny e-post. Här står "Har ditt företag inte haft anställda eller betalat ut löner under 2007 behöver du inte rapporter och kan bortse från detta brev." Nu ska dom få E-pos så dom vaknar till. Lyckades ändra ett telefonabonnemang efter att dränkt dom med deras egen text.

Eftersom jag inte har brevet kvar så finns det nog ingen skangs men hur många förseningsavgifter lurar dom till sig varje år? Jag

 

Hej och tack för din e-post!

Du behöver inte rapportera för 2007. När man har rapporterat 0 kr i lön i två år i rad behöver man inte längre rapportera. Anledningen till att du fick en förseningsavgift förra året är förmodligen att du haft anställda under 2005 eller 2004. Det ska framgå av brevet om man behöver rapportera eller inte.

Vänliga hälsningar

Fora kundservice

www.fora.se

 

Jag har ju inte brevet kvar så jag kan bevisa nått. Men varför ska minnet vara så förbaskat bra en sån här gång och så otroligt dåligt oftast annars?

Jag nöjde mej med det svaret men nu kom samma brev till företagarföreningen. Ska jag anmäla eller inte är frågan?

 

Adrenalinet rann till jag blir så förbaskat upprörd 1000kr i sjön. Men ja Pegotten borde ha regats om till lastbil redan i höstas men jag har skjutit på det. Där är säkert nån tusenlapp som staten fått i onödan så------.

Nu är tid beställd. Får trösta mej med en banan.

All dylik post, syftar på FORA,s, ska in i en pärm så man kan få fram det när man anar att fel begåtts.

Tid för djur och magen skriker. Ha en bra dag.

 

080112

Det fortsatte inte så lysande. Tänkte att jag åker upp på byn o fikar så jag kan beklaga mig en stund för någon. M fikar tio men plötsligt hoppar klockan iväg och är fem över. Startar bilen, sopar av snön. Ena strålkastarm lyser inte, är nåt glapp, batteriet sitter på insidan så det är svårt komma åt lamporna men att dunka till på motorhuven brukar hjälpa. Dunk, dunk. Nähä dunk, dunk på strålkastarn med handen, nähä lite kraftigare med foten dunk krasch. Ringa skroten direkt, Telefonnumret står på regpapret som jag har framme för jag beställde tid för omreg. Pelle säger försök med dom här två adresserna på Internet, dom använder vi. Går strålande. I Falun finns en A-klass strålkastare för tusen kronor. Nu har motorn stannat och batteriet slut. Skumt. Setter på laddarn och tar traktorn upp till Lusthuset där Kalle håller på med det roliga jobbet att städa gamla skruvlådor m.m. Köksdörrens lås ramlade i bitar nyligen så jag fick skaffa nytt lås. Men dörren är något tjockare en modärn dörr så dom jenomgående skruvarna är nån millimeter för korta. Undrar om Kalle har nåt gammalt handtag där en låspinne låser handtagen från att gå isär men jag glömmer fråga. Telefon ringde. Men fika får jag och beklaga mig lite. Igentligen  är det inte så farligt med strålkastarn. Pegot har använt nått dåligt glas framför halvjuslampan som gulnar med åren så halvljuset är under all kritik. Ny kostar två tre tusen. Haft svårt att tänka mig en begagnad men nu gick det plötsligt bra, var ju tvungen att skaffa nån ny.

Har läst endel på sistone och "Den hemlige Kocken" ska du akta dej för. Man vill ju direkt bli självförsörjande till 99%. Dom blandar i nått till o med i vispgrädden. Allt som blandas i behöver inte stå på innehålsförtekningen. Smörgåsskinkan är kött som skrapats av benen, inget fel med det, processas på nåt sett så det villigt låter sig pressas ihop, sedan klistras en fettrand på och så skivas den i tunna skivor. Nu glömde jag att en massa kemikalier tillsetts så den ska hålla sig och till o med köttsmaken är tillsatt. Alla paket med smörgåsskinka smakar ju exakt lika om ena paketet inte legat förlänge.

Men Håkan är härlig. Valde ljudbok och det är han själv som pratar "Hångla mera" kan jag verkligen rekommendera. Nästa ljudbok jag lyssnat på är Mia;s Självkänsla. Ska titta vad den heter sedan. Hon pratar så omständligt men budskapet är ju sjyst. Har vi en självkänsla, självförtroende så behöver vi inte trycka ner andra för att skälva framstå som bättre. Så när du hör nån snacka skit om nån så vet du att den som pratar skjäner(Skulle haft en ordbok i datorn, försökt med olika stavning men känner finns inte.)Ja ha bara k) sig som en liten skit. Den lilla skiten kan träna upp sig och må bättre om hon han använder Mia;s program. Men även vi andra kan ju behöva träna upp vår självkänsla så kan vi bli lite effektivare och förverkliga lite fler drömmar som vi har. Förhoppningsvis så har vi ju lite drömmar. Och är vi nöjdare med oss själva så kan vi tycka synd om den där som försöker trycka ner oss i skorna, och rekommendera Mia;s träningsprogram och Håkans budskap att hångla mera, ge oss hän mera inte vara så återhållsamma. Dacks att kliva upp.

Vad jag ska göra för bra i dag? Skruva den det där förbaskade skärskivan från plogen och lämna tillbaka den. Inte för att han har användning för den men den plågar mej när den är här och lånad. Har du nån skärskiva till Kvarneland? Har två stycken Kvarnelands plogar men bara en skärskiva. Konstigt borde haft fem eftersom den ena är en trea och den andra en tvåa. Vad mer som är bra ska jag göra? Fortsätta med veden. Fortsätta ladda bilbatteriet och den där trasiga grinden skulle ju göras en ny. Undrar om rådjur varit hit i natt, fylla på foderhäcken. Vi får se om jag lyckas förverkliga dom drömmarna vilket inte borde vara så svårt. Ha en god dag.

Håkan heter Klas Hallberg. Mia Törnblom "SJÄLVKÄNSLA NU!"

 

Ja då var skärjulet löst men måste lyfta plogen för att få bort det så värmen på traktorn är inkopplad Motorsågen intagen så han startar lite lättare. Har inte fått svar från granngårdens kreditkort varför det plötsligt är köpstopp på kortet när jag tankade, i förgår. Ska vara 10000kr kvar att handla för. Skumt. Hade OK-kort att ta till men nu får jag sätta in dom kvickt så jag slipper extra kostnader.

Jo en dröm är ju att kunna hålla kökssoffan fri så jag kan göra som Kronblom. Det lyckas nån dag ibland. Kontoret är ju köksbordet med soffan som arkivskåp.  Nu ska jag ta bort pärmarna, boken och lite till sedan frukost.

Måsta ta min åsikt om Rödbyrättegången.50åringen som skött 16åringen. Jag hade skjutit för länge sedan. Sex polisanmälningar utan att polisen gör något. Justitieministern är ansvarig liksom polisbefäl båda borde stellas till ansvar och inte den som sköt för han tog sitt ansvar som far, farsa. Hur illa vårt retssystem sköts syns ju när ungdomar som sparkade ihjäl Ricardo kan gå ut och misshandla nästa. Föresten varför är misshandel ett mindre brott en mord? Jag tycker liksom tvärt om. Är man död så lider man inte men blir man misshandlad, våldtagen så sitter skadan kvar resten av livet i själen och många gånger fysiskt medans den som gjort det ofta är fri efter några månader. Föresten så är väl all misshandel mordförsök så länge offret inte fått en läkarundersökning i förväg som säger att han, hon klarar av den misshandel hon blir utsatt för. Slår jag så slår jag för att döda annars slår jag inte.

 

13/1 08

Det är många som skulle behöva träna med Mia.

Så här på morgonen innan jag går upp brukar jag lyssna på "Tankar för dagen", "tekno", "Vetenskapsmagasinet", "dokumentären". Ja inte allihop men några. Det är Podradio som jag tar in i datorn och ligger där tills jag vill höra dom. Dom finns ju från radiokänst att lyssna på när som helst man kan koppla upp sig på Internet men det är ju inte jämt det går så därför sparar jag dom i datorn. Bra att lyssna på när man kör bil t.ex. Nu ett tag har det vart Mia och Klas. Klas Göran Ringer lite då o då och tackar för Putte, en klok hund från mina hundar. Vidare så tackar han och prisar min dagbok vilket ger energi. Greiham är också en som ger energi att fortsätta. Jo det är fler och tack ska ni ha, det är skoj att skriva. Och vad bra när man vill kolla upp olika saker efteråt. Nyttigt även att tänka igenom vad man gjort. Mia rekommenderar en "jag är bra bok" nog inte så dåligt. Alltså bra. Jag fick nästan bort skärjulet från plogen i går. Tar jag bort en saxspinne så ramlar den nog ner de sista två centimetrarna som behövs. Det är en fjäder som trycker ner hjulet i gjorden som måste frigöras. Jobbigt att ta den snöslungan. Kraftaxelns spärrar är bökiga så jag drar mej för det. Sågade en hel del ved i går trots motsträvig motorsåg. Kökssoffan blev liggbar. Så i dag gäller att inte fylla på kökssoffan. Ta med poligripen och lossa saxpinnen. Jo fick en lite skidtur med hundarna i går och minst en i dag ser jag fram mot. Du kan ju försöka Klas Göran, bra glid på gräsmattan? Slaktanmälan måste göras.  Lotterna registrerade jag i går. Var riktigt duktig i går och blir ennu duktigare i dag om jag lyckas hålla kökssoffan fri. Dags att gå ner o elda. Kalt ute, 13grader här uppe då är det bara tio nere.

Du skulle vara med när jag släpper ut kossorna. Kina tar det lite lugnt medans vitan har bortom, slänger med baken och sparkar bok ut i farten. Har jag döpt lillkvigan tro? Brunan blir ju bra för då vet du också vem det är, hon har horn. Brunan dansar runt med svansen rakt upp och knorr längs upp. Hon vill gärna stångas med tjurkalvarna som stångas med varandra. Det är härligt att se.

Kamran har lagt av. Blir helvita bilder med datum, minneskortfel?

 

14/1 08

Ja hur gick det i går? Saxpinnen satt som svetsad men det fans en till så efter endel bök med stora rörtången så kom jag åt saxpinnen med poligripen. Saxpinen var fastrostad men efter en hel del bearbetning så lossnade den. Så nu får du den snart St. Smörjer upp den först så den är intagen i värmen liksom smörjsprutan.

Kökssoffan fortfarande liggbar. Klöv i stortsätt all ved jag sågat upp. Slaktanmälan kvar. Bilen, ena kabeln till baterit satt lös så det var enkelt. Rådjursspår även i går. Det kom ju mer snö så det var lite snöröjning också. Hörde om blåsippor nere hos dej nånstans Klas Göran. Hur har du det med gresklipparn? Lite kantareller skulle smaka gott. Det var en obekreftad nyhet. Kommer inte kantareller på hösten?

Ja det var det duktiga. Har lyssnat på hångla mera en stund samt gammal skön 60tals musik mens jag satt på muggen. Nu sitter jag nydursad i sängen och skriver.

 Istället för att använda appelsinpress som jag inte har så skallar jag apelsinen, banan, greipfrukt. Den senare bara halva ner i en mixerliknande historia, smaskigt. Josen är ju godare med fruktkött i. Slipper alla tillsatser. Det ska jag göra när jag kommer ner. Kanske dags att fulla på i kamin? Släppa ut Fante kolla efter rådjursspår. I dag förväntar jag svar på e-posten från Granngården varför köpstopp. Är det någon som handlat på Mbit kort utan kortet? Aga om dubbelbetalning, kreditfaktura. Blev krångel när jag lånade ut gassvetsen och dom fyllde ena tuben. Har även dubbelbetalat på Jula. Fick påminnelse och påminnelseavgifter när räkningen redan var betald. Dom hade trassel i sit system och mitt var inte heller felfritt Hade bestelt grejer ett par gånger  och på flera ställen. Sparar ju kvittona och annan post på köksoff, förlåt, självklart klistras dom jenast på ett papper och sets i pärm. Ja inte posten, har faktiskt ett utmärkt fack att lägga den i men facket är på andra sidan bordet i bokhyllan. Lite sent kanske att försöka bli ordningsam men nu måste ju glömskan kompenseras med ordning. Hur var det nu? Ett rörigt skrivbord visade på ordning i huvet och tvärt om. Det var en faslig massa ord som inte fans i mitt stavningspogram. Igentligen skulle jag ju sitta med ordboken och försöka skriva in de ord som fattas i programmet. Ordboken finns ju att köpa till datorn men den är dyr. Att jag inte tänkte på det medans Odd var i plugget. Han borde ju kunnat få den jenom skolan. Det finns ju endel stavningsregler som jag aldrig lyckats lära mig. Jag kann ju vara lite envis. Min fröken sa att svenska stavas som det låter och den kommentaren kan jag inte frigöra mig från. Men jag märker att det här med punkt o komma har blivit sämre.

 

Då var första rundan avklarad. Inga rådjur i natt och AGA säter in pengarna på mitt bankgiro. Nu lite frukost sedan skidtur med hundarna.

 

Handmjölkning, göra smör, ost hör till historien. Nu tar kalvarna hand om mjölken.  Odla grönsaker o örter, plocka vilda, karda, spinna, tova, skinnsömnad   Det är Göran som sysslar med hantverk och försöker odla. Försöker för det går inte så bra som jag vill men nästa år. I år alltså. Massor av blommor och lite lagom med grönsaker. Självhushåll är filosofin och målet.  Nu blir det 21 året i grönsakslandet. Inga-Lill hjälper till men hon har heltidsjobb. Jag  är avbytare i lagård och snickrar, gör litt av varje som kunden vill ha hjälp med. 

 Ungarna är stora så dom ser man inte alltför  ofta. Hantverket har varit tämligen villande men hoppas på förändring. Mina skinnstövlar ska lagas först och främst så mina skinnkläder kommer på igen. Stövlarna blev utslitna förra året. Jag stortrivs på dansgolvet och när fransarna fladdrar. Haft gården i tjugotvå år. Har 2 kor, ungdjur,  några får, höns, hundar o katt.

Alltid skoj att utbyta tankar, erfarenheter. Berätta om sina erfarenheter. Haft häst, vild o tamgrisar tillsammans med de andra djuren. Frånsett husstommen har jag byggt upp gården själv utan att vara skyldig en mängd pengar. Ensam med två barn de flesta åren. Skulle jag börja om var ett varmgarage det första som byggdes. Har fortfarande inget. Allt går så mycket lättare o fortare när man slipper frysa och stå i mörkret när man lagar hästredskap, bilar, traktorer, m.m

Är väldigt dålig på annat än Norsk, Dansk, Svensk. Slå en signal, kom och hälsa på. Prova på, praktisera,

Dela på jobbet över sommarn och ha grönsakerna, potatisen och köttet fixat för vintern. Vi kanske kan byta mitt kött mot nått du har?

 

Försökte ändra storleken på texten på hemsidan naturliv.nu och det gick vist den här gången. Sitter och väntar på svar från Grangårdens kort. Hade bara ca 700 kvar till taket och dom frågade om jag ville ha kontoutdrag. Väntar. Kollade med mitt ICA och jag har betalat in så ligger det någon E-faktura där och det är  ju precis rett faktura. Dom har inte noterat inbetalning av 4000. pffff Dom är betalade på rätt bankgiro men sen. Väntar. Han skicka tre e-brev så nu letar dom nog efter vart dom 4000 tog vägen. Väntar.

 

Väntar. Fante har fått bättre kondis. Nu var han framför och väntade på mej utom i lössnön dör han gick efter. Men ska inte min kondis bli bättre? Nu måste jag byta kläder för svetten rinner och jag väntar, väntar.

 

16/1 08

Så småningom kom svar. Dom påstår att det var nått fel med ocr numret så den inbetalningen hamnade i felhögen. Varför kollar ingen felhögen under en månads tid eller tre veckor? Ja, jag gnelde inget utan bara tack.

Nu har jag varken telefon eller Internet. Telefon kopplas över till Inga-Lill;s så jag nås. Min telefon skulle vara åtgärdad till den 21 klockan 9, fem dar? Märkligt allt ska gå fortare o fortare men service går saktare o saktare. Förut tömdes brevlådorna i samhället fyra gånger om dan. Nu en gång snart blir det väl varannan dag. Sprang man ner till Vasagatan före 22 eller kanske 24 så fick mottagaren brevet på dan efter nästan vart som hälst i Sverige. Ja här uppe var det ju lite trögare men vist nåde brevet fram dan efter om man fick det på lådan före 4. Kan det gå i dag? Blir fundersam, var så länge sedan jag skrev brev.

Det snöar och är ganska varmt. Hoppas nån minus annars är det svårt med snöslungan. Kanske dags att ta fram gamla hästplogen och konstruera fäste fram på traktorn. Kan ju lyfta den med lastarn. Ta ett alvarligt samtal med Kjel-Ivan så kanske han kan fixa det. Nja titta på det själv först. Vilken idé.

Facket för in och utgående post står i soffan som nu fortfarande är liggbar så vist har jag vart duktig? Sågat mer ved som ska klyvas, det snöar! Pressning över den kluvna veden måste på genast. ----- Den var något förliten. Köpa en riktig presenning (riktig=såntdär tungt elände som man knappt årkar lyfta, Det gör inte vinden heller och vedträden gör inte hål lika lätt som på dom tunna billiga)sen i dag när jag hemtar stråkastarn. Ska ta några små lastpallar som annars åker till sopstation samtidigt. Under ven, under hö, under allt, skitbra. Inte så tunga att släpa på heller.

Fick en bok "Frisk utan amalgam" av en gammal vän. Tack. Mycket intressant. Där står om dom olika tandfylningsmatrialen. Deras biverkningar.

 ca 50 000 st svenskar beräknas ha besvär av sina amalganfylningar. Symtomen påminner mycket om dem som förekommer vid bland annat fibromyalgi, utbrändhet och kronisk trötthetssyndrom.

Står om hur sanering i munnen går till och hur man kan få bidrag till saneringen.

Stilla undran, finns någon som är utbränd utan amalgam? Kvicksilvret läker ut hela tiden och försvagar kroppens försvarssystem. Endel rensar ut mer, andra mindre ur kroppen när vi skiter och pissar. Vi tål olika därför är inte alla sjuka. "Den HEMLIGA KOCKEN" berättar om en massa skit vi får i oss av den industribehandlade maten som vi köper för våra surt förvärvade pengar. Vi som är eller tror vi är friska kan förundra oss över att vi är det och passa på att njuta, glädjas medans vi är det.

 

  16/1 08

Så småningom kom svar. Dom påstår att det var nått fel med ocr numret så den inbetalningen hamnade i felhögen. Varför kollar ingen felhögen under en månads tid eller tre veckor? Ja, jag gnelde inget utan bara tack.

Nu har jag varken telefon eller Internet. Telefon kopplas över till Inga-Lill;s så jag nås. Min telefon skulle vara åtgärdad till den 21 klockan 9, fem dar? Märkligt allt ska gå fortare o fortare men service går saktare o saktare. Förut tömdes brevlådorna i samhället fyra gånger om dan. Nu en gång snart blir det väl varannan dag. Sprang man ner till Vasagatan före 22 eller kanske 24 så fick mottagaren brevet på dan efter nästan vart som hälst i Sverige. Ja här uppe var det ju lite trögare men vist nåde brevet fram dan efter om man fick det på lådan före 4. Kan det gå i dag? Blir fundersam, var så länge sedan jag skrev brev.

Det snöar och är ganska varmt. Hoppas nån minus annars är det svårt med snöslungan. Kanske dags att ta fram gamla hästplogen och konstruera fäste fram på traktorn. Kan ju lyfta den med lastarn. Ta ett alvarligt samtal med Kjel-Ivan så kanske han kan fixa det. Nja titta på det själv först. Vilken idé.

Facket för in och utgående post står i soffan som nu fortfarande är liggbar så vist har jag vart duktig? Sågat mer ved som ska klyvas, det snöar! Pressning över den kluvna veden måste på genast. ----- Den var något förliten. Köpa en riktig presenning (riktig=såntdär tungt elände som man knappt årkar lyfta, Det gör inte vinden heller och vedträden gör inte hål lika lätt som på dom tunna billiga)sen i dag när jag hemtar stråkastarn. Ska ta några små lastpallar som annars åker till sopstation samtidigt. Under ven, under hö, under allt, skitbra. Inte så tunga att släpa på heller.

Fick en bok "Frisk utan amalgam" av en gammal vän. Tack. Mycket intressant. Där står om dom olika tandfylningsmatrialen. Deras biverkningar.

 ca 50 000 st svenskar beräknas ha besvär av sina amalganfylningar. Symtomen påminner mycket om dem som förekommer vid bland annat fibromyalgi, utbrändhet och kronisk trötthetssyndrom.

Står om hur sanering i munnen går till och hur man kan få bidrag till saneringen.

Stilla undran, finns någon som är utbränd utan amalgam? Kvicksilvret läker ut hela tiden och försvagar kroppens försvarssystem. Endel rensar ut mer, andra mindre ur kroppen när vi skiter och pissar. Vi tål olika därför är inte alla sjuka. "Den HEMLIGA KOCKEN" berättar om en massa skit vi får i oss av den industribehandlade maten som vi köper för våra surt förvärvade pengar. Vi som är eller tror vi är friska kan förundra oss över att vi är det och passa på att njuta, glädjas medans vi är det.

 

26/1 08

Jissis vad tiden går fort. Telefonfelet var plötsligt här hemma när jag på måndan ringde och frågade varför inget hänt. Jag jobbade i helgen. Kossorna skötte sig riktigt bra men kylan slog till och Avanten (en liten fyrhjulsdriven traktor vi skrapar ihop skiten med i ligghallen) var plötsligt svårstartad. En kossa hade orsakat kabelbrott vilket var reparerat så jag antog säkringen gått. Djup snö fram till säkringsskåpet. Ingen säkring såg ut at vara kaputt? Tidklockan var trasig men det fans en ny. Följande morgon var skrapan fastfrusen. Man vänder den efter om man skrapar eller skjuter och ett hjul sitter fast. Försöker först med hammare o mejsel men går inte. Mjölkar första omgången så klockan ska bli lite anständigare innan jag frågar hur jag löser problemet. Försök med spettet. Det är lite halvskumt där Avanten står, jag lyckades ju köra ut den från parkeringen innan jag stod fast. Gick bara att svänga höger och där var liggbåsen. Bakott gick inte. Så om kossorna släptes så skulle dom vara runt maskin. Jag försökte med spettet men det ville inte lossna nått men när jag bröt mot däcket så gav ju däcket efter så jag bröt runt däcket så långt jag kom åt och nu lossnade däcket från  skiten så det gick att köra. Dan efter var det varmare igen men det är fortfarande under noll och har kommit en skaplig mängd snö.  Inga-Lill har vart riktigt dålig några dar och bara legat klagande på för dålig eldning och för mycket eldning. Vi eldar ju i vedkamin och spis. Golven skulle ju behövas brytas upp och isoleras om. När det blir femton, tjugo grader kalt så blir det kallt efter golven och den här vintern är ju ganska svår med sina värmeomslag. Normalt så är ju snö uppskottad mot väggarna runt om vilket gör väldigt stor skillnad.

Jag har ju vart ensam de flesta åren med ungarna och inkomsten inte särskilt hög. Valde ju sextimmarsdag på SCF för att kunna låta ungarna växa upp med djur o skapligt ren mat. Så blev det dåliga tider med arbetslöshet och ännu sämre ekonomi. Så försvann ju ett finger som tur var för det var ju dags för dator och jordbruksmaskiner. Tycker jag fixat det riktigt bra tråtts kalla golv. 

 

 

 

 

 


Senast uppdaterad: onsdag 19 mars 2008