Mars

lisa__1205789151

 

 

mars08 017

6/3 08

Ingen bra dag. Åkte iväg eller skulle iväg till besiktning klockan åtta. Håller lite långt till vänster när jag ska iväg och just där jag står är det inte skottat. Bilen stod ju här. Fastnar så jag får skotta lite och lit fram lit bak ett antal gånger, backen ramlar ur titt som tätt därtill. Kommer till första bron när jag kommer ihåg intyget. Intyg att lastgallrett håller det det ska. Ska ju liga i ett plastfodral framme. Så enkelt var inte det, framme är både nere och uppe. Som tur är jag ute i god tid som jag oftast är fast i dag var det ofrivilligt tidigt men tiden gick åt. Kom i tid men datorn ville inte. Går in. Dom väntade mej i går? Hur har det här misstaget uppstått tro? Sist jag skulle besikta så gick inte deras dator. Ska ha regbesiktning till lättlastbil. Gjorde kontrollbesiktningen i stället. Nu var ju inte rett man där. Han var ju där i går. Men men det hade nog vart problem i går också kanske. Efter 1 mars går det inte att göra personbil (sedan)(inte sedan utan sedan. Begriper du? kanske cedann eller seddan) till lett lastbil. Hergårdsmodell går. Inte fans det skaft till flåhackan på Granngården. Får ont i baken och nacken av den här eländiga stolen jag sitter på. Du har händelsevis ingen kontorsstol över?

När datorn rasade så försvann bokföringen. Nu har jag ett bättre bokföringspogram. Bättre o bättre? Ett som passar mej bättre. Jag har suttit i tre dar på den här eländiga stolen och just blivit klar. Ligger endel papper runt men det mesta borta. Ordna en papperskorg. Har tagit bort Performan MACEN från kontorsvrån och röjt så nu har jag en kontorsvrå. Kanske kan få ordning på pappers arbetet. Nu står EU ansökan på tur. Måste beställa fröer.

Hur det gått med träningen? Så där.

 

 

10/3 08

Snöar. Började dagen med magskolan dag 1 o 2. La på 50+40+10 dubbla benlyft. Märks jag blir lite starkare. Ställde cykeln på 4 och det blev 6km på 28,5 minut 159 86 84 utan att byta undertröja först. Den var fortfarande behaglig. Bambutyg, underbart mjukt och inte kylande trots att det är fuktigt.  Http://www.grona-grodan.se Undertröjan var även skön när jag var upp o pissade i natt. Bommullströjorna brukar vara halvblöta, inge sköna då.

Men sockorna i bambu är lite för hala i motionscykeln. Törs du prova nåt nytt så prova. Jag tycker undertröjan o kalsingarna är sköna och sockorna lite hala. Bra alternativ för ullen. Jo  Http://www.grona-grodan.se var det. Så efter att givit djuren så gick jag till skogen bortom hygget(hur långt var det från vändplatsen?). Hörde hundarna men såg dom aldrig trots att jag väntade lite för att se ekipagen köra förbi. Efter att ha bytt en genomsur bommulströja, Sköljde upp den andra, så var värdena   146  87  83 och promenaden tog 65 - 70 minuter snabb gång. 200 meter i ganska djup snö som inte bar riktigt och 0,5 kilometer någon bättre bärighet resten mjukt under fötterna i skoterspåret.

Hos Susanne ägnade vi mycke tid till att börja göra hennes hemsida som ska kunna berätta lite mer om bambun, tvättnötter med mer som dom tar hem och provar innan dom säljer. Bärselen har Susanne utväklat efter att provat o läst om en massa bärselar och samma med blöjorna. Lisa testar flera gånger om dan men hon är duktig på pottan. Vi ordnade  även den här domän  http://www.ekofamiljen.se Märkligt att den inte var upptagen. Det är enkelt, ja, ja, med hemsidespogram men man måste vara lite vaken. Jag hade ingen backup på okt, nov, dec. Jo det fans ju på hemsidan men när jag inte tänkte mig för utan la ut januari. Altså fortsatte från backuppen med januari utan att kolla så jag hade okt, nov, dec i min dator så tog programmet bort det automatiskt eftersom det hade varit skrivet i programmet. Nu är det dags för grönsakssoppa med miso och surkål. Om nån dag så besök http://www.ekofamiljen.se . Jag har utökat mitt utrymme på naturliv.nu så jag kommer att skriva där dagligen igen när jag ordnat till det. Ha en bra fortsättning på dan.

 

 11/3 08

http://www.ekofamiljen.se  Finns sen någon timme tillbaka. Länka gärna dit så kommer den upp tidigare på söksidorna. Vi unnar väl Susanne att det går bra och önskar henne lycka till.

Min träning i dag gick sådär. Började med mag i o 2. Fortsatte med Paulo Roberto. Var ju lite mör till det samlade benlyftet. Hur var det nu, jo, 30 - 30 - -20 - -10. Provade cykeln på 5 6 7 8 och det gick att trampa på alla. Tar femman men är slut efter 1,5km. Försöker hålla igång på 4-an men ---. Gångturen blir till andra vändplatsen. 3978 visade stegräknaren på vandringsstaven. Jo Vist, vandringsstavar med senaste datapåfunden. Köper lotter och den vägen kom dom in. Först skulle steglängd ställas in sedan ålder, vikt, kön, finns nåt mer? Jo, om man ville ha steg eller sträcka. Steglängden får jag nog minska lite sedan försöka komma på detta med sträcka. 147 86 68 efter att bytt om. Genomsur och kall för jag hade bommul unders och ingen anorak. I morgon blir det bambu. Tänk att man kan göra skyddsväst och super mjuka underkläder av samma material, bambu. Nu har du väl tittat in till http://www.ekofamiljen.se Fast än fans ju inte mycket mer en lilla Lisa. Mitt minsta barnbarn. Nått gott med banan, äpple o apelsin vill jag ha nu. 

12/3

Inga-Lill skulle up tidigare i dag för att ut på fiske. Så det blev ingen magskola eller Paulo träning. Cykel 8km på 25min. Det är nåt vaijsing i instrumentet. Inga-Lill provade en liten stund på 1-an och det påverkade tydligen även på 4-an. Hade kunnat kört en mil. Nu tog jag promenaden med stavar i stället. Måste föra savarna på ett vist sett när jag vill veta sträckan. Måste vara i samklang med högerfoten. Enligt karta 750 meter till västerRuvens vändplats. Räknade stavtag och kom fram till siffran 1,89 att räkna med. Det blev 461meter till till bortre vändplats. T o R 2422meter. Var det inte på 35minuter?

I morgon får jag fortsätta till skogen bortom hygget. Bambutröjan var klart skönare än bommul. Beställa två till av Susanne. Har fixat lite till på hennes sida http://www.ekofamiljen.se

Ser ut som jag brände lappen med blodtryck. En halvtimme efter promenaden och när jag städatt bland en massa papper så var det i snabb följd som kommer 145  88  60

Sedan 137  78  63.

Det är tö ute

 

13/3 08

Fortfarande tö. I dag fick jag räkna ut nytt tal att räkna med. Blev lite längre till bortre vändplatsen 1473meter och till skogen bortom hygget 2499m. Alltså 1724m från första vändplatsen. Greiham? Första vändplatsen är ju VästerRuvens vändplats.

5Km fram o tillbaks från min dörr 85minuter i mjukt skoterspår. 3,3km/tim. Efter att cyklat 9km på 4-an 25min.  157  75  83 och efter gång 132  76  88

 

15/3 08

Dom här sträckorna räknar jag med hemifrån. 775m till VästerRuvens vändplats

Bortre vändplats 1495m

Hygget 2118m

Skogen 2500m

Myren 2984m

Cykel 1mil 32min  153  83   74

Efter 6km gång    155  85   93  Skoterspåret ganska fast.

 

17/3 08

Magskolan 1 o 2 började 6.30 så en mil på cykel 4-an 32 minuter 156  82  75 och 5 minuter senare 134 83 69 och ytterligare 5 minuter 124  81  72 Sedan la jag på en rem till skogen och var hemma igen 9.25 bytt till torr tröja 131  77  79 5 min senare  124  79  73  och ytterligare 5 min senare 127  79  68  Hade gått i 4,1 km/tim

17/2 cyklade jag på kanske 3  176  83  98 gemfört med 156  82  75

Något lägre siffror

Kommer du ihåg att jag besiktade den 6 och skulle vart där den 5 och från den 1 går det inte att göra om en sedan till lätt lastbil. Men när jag var där första gången gick ju inte datorn så då skulle det göras nästa gång som tydligen var den 5. tog det inte så hårt men när jag ringt skroten i Östersund och hör att nytt gammalt baksäte ska dom ha 1500kr för, då svider det. Jag som inte slänger i första taget. Av någon anledning hamnade troligen sättet i en 245 som ungarna snodde tändspolen från. Har inte lyckats få dom att sätta dit en ny. Nå när KB-s barack hämtades så åkte en massa gamla kläder m.m. in i 245. Hans grabb kom och såg efter vad han ville behålla sedan fick grabbarna en kortslutning och eldade upp skiten som var kvar. Då följde sättet med. Jag var också med på ett hörn och räddade några prylar. Kanske skulle ta en promenad genom djupsnön, kanske går på ski om snön inte hunnit bli varm, var nyss -4 men nu +6 i solen. Bort till ladan för säkerhets skull. A skit i de jag har ju just bestämt mej för att skita i sätet och kör så länge jag får sen ställer jag av den. Odd har skaffat en Passat herrgårdsvagn lastbilsreggad. Med dem får man dra 1200 kilo med A  kort?

Akort är ju motorcykel? Med B får man dra 1400kg. Det har stått så länge på vägverkets hemsida så har man bara släp bakom bilen så får man tydligen köra bil på MC kort.

Jag hittar inte regnr så jag kan göra ny koll men Odd sa det stod 1400 på regbeviset för B-körkort. På person står maxvikt släp 1500kg. maxvikt med B-körkort 1540kg. Om det första gäller varför då skriva det sista? För att skapa förvirring?

 

 

 

Inklistrat från <http://www.ekofamiljen.se/>    http://www.grona-grodan.se

 

 

19/3 08

I går blev det bara cykel 1mil 30min 160  89  82. Efter disken så en promenad till myren bortom myren. Efter första myren blir liksom en korridor sedan en backe upp med kurva, det är lite skog här. Sedan kommer en ny stor myr. 3km hemifrån. En tyr på sex kilometer på 1,5 timme. Inga dåliga 4km/tim. Känns i bena så i dag vilodag. Fante haltar så han behöver en vilodag han också. Men körde magskolan. Nog har jag blivit starkare men jobbigt är det. 137  80  76  efter promenaden. Http://www.ekofamiljen.se rasade i min dator när jag jobbade med sidan. Konstigt nog funkade inte backuppen heller. Skulle nog ha startat om datorn innan jag försökte återställa. Nu byggde jag upp den två gånger men den försvann när jag stängde programmet. Nu på morgonen så slängde jag allt som tillhörde sidan och byggde upp den på nytt under nytt namn på projektet. Sidan fans ju kvar på Internet och endel texter o bilder finns ju i datorn så så svårt var det inte. Sidfoten var nånstans mitt på sidan förut och dolde en remsa i texten eller bilden så jag fick förskjuta så det inte märktes. Nu i nya sidan tror jag sidfoten är där den ska, hitils i vart fall. Har ramlat in några beställningar här uppifrån till Susanne. Tack till er och ni andra törs ni inte prova nått nytt? Bambukläderna är otroligt sköna. Man kan inte tänka sig att de är så mjuka o goa som de är. Massa hjärna på Susanne om blöjorna om du har barnbarn eller barn som behöver sådana. Hon har exprimiterat på lilla Lisa så dom blivit bra. Behöver inte knyta utan bara stoppa i sugblöjan (som du inte tvättar med nötter för då suger den sämre) och knäpper igen.  Lilla Lisas skärt blev bra efter att vart illröd när Susanne tvättade med nötterna . Katten nu missade jag fikat, dom kanske är försenade också.

 

20/3 08

Idag är det kalt. Lämnade stavarna och gick med händerna i fickorna, stressade inte. Gick till den bortre myren 3km, 6 km t o r. Det tog 1 timme o 40 minuter 3,6km/tim. Hade en ny ryggsäck med några vedpinnar, kaffepanna, förstärkningskläder 8,5kg på ryggen. 139  80  77

Naturliv.nu  försvan också ur datorn, konstigt? Bäst jag kollar så jag fick med allt annars försvinner det som ligger ute om jag inte har med det när jag lägger ut.

 

 

Uran i Sverige

2007-11-09

Om den här skriften OBS hjälp till att sprida skriften, den behövs!!!

Den här skriften är avsedd att översiktligt redovisa fakta kring uran och uranbrytning som underlag för att värdera aktuella planer att bryta och utvinna uran i Sverige, i första hand ansökta och beviljade undersökningstillstånd. Sammanställningen, vilken avspeglar förhållandena i mitten av 2007, gör inte anspråk på att vara fullständig och informationen har delvis avsiktligt förenklats. För mera ingående och detaljerad information hänvisas till refererad litteratur och de referenser som finns i dessa skrifter.

På hemsidan www.nejtilluranbrytning.nu finns motsvarande sammanställda information som i den här skriften samt en lista över undersökningstillstånd i Sverige som avser uran eller sannolikt avser uran. Informationen på hemsidan kommer att uppdateras för att vara så aktuell som möjligt. Detta gäller framför allt listan över undersökningstillstånden. På hemsidan finns även aktuell information som gäller uranprojekt, uranpris mm.

Olov Holmstrand

 

Boken kostar 30 kr plus porto i enstaka ex. olle.holmstrand@swipnet.se . janne@leaby.com

Använd bankgiro 213-8378  1st 30 + 22 = 52 kr, 2st 60 + 33 93 kr, 4-10 böcker porto 56 kr

100 böcker 1650 kr inkl porto inom Sverige.

 

 

Inklistrat från <http://www.nejtilluranbrytning.nu/Uranboken.htm>

 

24/3 08

Ruggigt eller hur? Gör vi inget radikalt så blir vi behandlade som indianer i USA eller abborginer i Australien. Man bryter uran och skiter i folk som bor där. Uranbrytningens följder skiter man i i kärnkraftsdiskutioner. Föroreningar i luft o vatten, energin som går åt till brytningen glömmer man också.

 

Till det lite roligare. I går fick Fante stanna hemma. Roxy och jag gick cirka 7 - 8kilometer. Hant precis ta blodtrycket vad det nu var pulsen 91. Så kom Inga-Lill hem och ville ha selskap på sin promenad till byn o tillbaka 4km. Fante var besviken nr vi andra gick iväg så jag var ju tvungen att gå med honom också. På VästerRuven gled tre spöken fram judlöst, värkade undligt tills jag såg att det var hundeckipage. Troligen för långt bort för kameran. Ska lägga in en massa bilder snart. Http://www.ekofamiljen.se pajade ju i min dator och nu har jag byggt upp den igen och lagt ut. Titta dit! Har blivit lite förbättringar. Hoppas Susanne håller med. Svinkallt men solen skiner från blå himmel. På med vargskinnspälsen och njut av solen.

 

Kom ihåg att för varje tröja du köper av märket Bamboo Clothing, så planteras ett nytt träd i Amazonas regnskog  

 

31/3 08

 I går var jag fram till Tallpasset ca 1mil fram o tillbaks.  Var besviken för stavarna visade 7km och jag gissade åtta. Men mätning på kartan gav ett bättre besked. Nä jag ska släppa ut kossorna. Körde fram en bunt i går efter att snöröjt till foderhäcken. Skruvade fast baksätet och städade bilen i går bland annat. Vädret är varmt och solen skiner. Var vist +7 i går eftermiddag.

 

http://hem.passagen.se/skinn/

 

Kanske finns nått skoj här. Ivart fall hög tid att uppdatera sidan.

 

 

 

 

 


Senast uppdaterad: torsdag 3 april 2008