Mars 09

bild 111

 

Grattis Odd!!!

3/3 09 Det har vart svinkallt ett tag och kommit massor av snö. Nu ett par dar mellan -3 – 10 på dagarna riktigt skönt. Har snöröjt med 35;an men nu går Forden när det inte är kallare eller så har felet försvunnit. Har haft lite problem med Chevan. Batteri blir urladdat så den inte startar när den ståt några dar. Men plötsligt så kan batteri vara dåligt ändå när jag är i Ström. Har försökt fixa bättre kontakt överalt men det har inte hjälpt. Satt in ett batteri till under baksätet och kan välja batteri att köra på. Jordningen mot motorn med nya batterit måste förbättras, Var bara en tunn tråd mellan kaross och motor. Har dragit ett par ganska klena trådar från gamla jordningen till motorn från batteriet mot karossen. Ska väl nån dag lägga mig under och fixa en ordentlig ledning från nya batteriet till motorn. För närvarande är det bara jordat mot karossen. Men nu har bilen startat perfekt varje gång på gamla batteriet. Kopplat radion direkt på nya batteriet och så att jag bryter all ström till radion när jag vill. Den värkar dra en hel del fast den är avstängd.

Odd bor hemma igen. Volvo har ju permitterat. Avgångsvederlaget har gett Odd möjlighet att bygga sin drömbil. Snabbast på gatan.

Johan, Odd och en kille till vill hyra ett garage där dom kan skruva på sina bilar och skotrar när dom vill. Vårt garage är inte isolerat och jordgolv.

 Göran Hellbergh goran@naturliv.nu

 

Grattis STEFAN!!!

namnlos%2024

Är du inte klar med hemsidan? Har inte fått nån Address?

 

5/3 09 Jag har sagt upp Bredbandsbolaget och tänkte ta ICE.net istället men dom har gjort KK och väntar på ny ägare. Det är ju tre månaders uppsägning på bredbandsbolaget så det är ju gått om tid. 300 kostar Bredbandsbolaget i mån. Då försvinner även hemsidan där. Bättre plats i datorn. Allt ligger ju där också.

Jag har bytt stolar i Chevan. Passagerarstolarna passade fram och var lite mindre slitna. Ena standard extra helljus funkade inte och har dålig reflektor. Tänkte ta från andra Cheven men det var inte samma trots samma årsmodell. Har skottar endel tak men fler behövs skottas. Tänkte så endel grönsaker inomhus som kan vara inne. Sallad rediser, spenat kanske några blommor man kan sätta ut tidigt i vår på dagarna. Vilka klarar sig tidigt på våren ute?

Jo jag ska säga uppfasta telefon. Jag ringer så lite på den och det är mest försäljare som ringer hit på den. Det är ju oftast mobilen man använder trots lite dålig motagning här. Oftast så går den ju bra. E-post är ju ett utmärkt kommunikationssätt. Då kan man ju efteråt se vad man komuniserat om för när man pratar så är det ju snapt bortglömt. Vilken dag var det nu igen och vilket klockslag. Lär man sig tjatta så kan man ju prata gratis med Stefan borta i Dubai. När var det han fyllde nu igen? 12/3 63 står det på väggen bland en massa annat. Kan det stämma? 46År och 20 till så det är nog rätt Får höra med Susanne, föresten Katarina kollar nog GrönaGrodans e-post så jag skickar så så får vi se hur det går. Du har väll bambuunderställ och t-tröjor? Jätte sköna och underställ, alltså långkalsonger och långärmad undertröja för 250kr är ju som att få gratis. http//;www.grona-grodan.se tror jag adressen var.

Har slutat mjölka Kina.

 

 

17/3 Kanonväder. Termometern visar +1 men det är nog några minus men det lär ändra sig ganska snart. Vart så här varmt några dar. Det har kommit mer snö sen sist jag skrev. Inte vart så här mycket snö på 20år stod det i tidningen. Kan j stämma för nog är det mycke. Kina var dålig några dar när jag slutat mjölka 38,3 men det hade andra kossan också men hon var inte spräk. Åt inte eller drack som hon brukar men nu har hon blivit nästan som vanligt. Men bara nästan. Hon är tio år. Om det kan vara åldern som gör att hon är bekväm av sig och inte har bråttom.

Odd har fått fart på bilen och värkstan har bytt ägare så nu har dom inget varmt ställe att skruva men dom letar en lämplig o billig lokal där man får in två bilar och kan mecka. Behöver inte vara varmt hela tiden men gå att få lite värme när man skruvar.

Har vart ute på skidor en hel del och trampat spår. Känslan att hålla riktning utan kompass har blivit väldigt dålig om inte solen syns och i lite tätare skog där man inte får nåt riktmärke. Fick ett par längre turer utan att det var meningen.

Har börjat ta ut ett par ströbäddar. När våren sätter fart så finns det massor av annat som pockar på. Blandat med snöskottning och skidturer bra träning. +3.

 

 Göran Hellbergh goran@naturliv.nu

 

24/3 09 Strålande sol i dag med -10 för en stund sen. Varmt i solen och svinkalt i skuggan.

Var ner till Stockholm i helgen. Körde ner på torsdagen och hem på söndan. Lagom trafik och få galningar. Såg inte nån helt huvudlös omkörning trots att vi körde mest E-4. Tradarna låg i 80 eller straxt däröver. Jag försökte ligga på ca 90 men trampade ner pedalen ordentligt några omkörningar 1,59 liter/milen ner. Hem har jag inte räknat. Det blev inte riktigt som jag tänkt med att hälsa på vänner men vi var på Mälarsalen på fredagskvällen och dansade till Jannez. Fredagskvällar lit högre tempo och åldrar från 15 till 70 – 80. Dansgolvet var fult innan dom började spela och på pausen fick man lite mer plats. En hambo , skottis i turer och snoa. Då var golvet inte fullt men många dansade. Lördagar ska tempot vara lite lugnare. Nästa resa ska jag dit både fredag o lördag. I går kväll var det folkdansen som vanligt och på onsdag Sikås troligen 18.30 till 21.30 – 22.

I Stockholm köpte jag dansskor för 75kr och Tegnesare som ser nya ut för 40kr. Dom förstår sig inte på ski där nere. Så resan blev inte så dyr utan nästan gratis. Jag var ju i behov av bägge. Ska ta mig en tur nu. Om jag inte mins fel så är rödboken hyfsad på tösnö.

 

30/3 09

155-90-60 när jag klätt på mig. 147- 89- 61 när datorn och skrivpogrammet äntligen komit i gång.

Har ställt om klockorna men kossorna har missat omställningen. I måndags var det folkdansen sedan på onsdagen sikås med super bra orkester men dom var bara medel bra då. Mycket sämre låtar en sist. Tre hambo varav jag lyckades med knä i golvet 50% i en av dom. Tre snoa varav Anki o jag snurrade hela en av dom. Börjar tydligen komma i form. Lördagskvällen dans i Folkets hus men publiken svek men inte några dansgalningar. Musiken var inte den bästa ur min synvinkel, få glidare mest bugg lämpliga låtar. Dansade alla danser men vilket svinaktigt pris! 180Kr? Men det hela hade inte gått runt med tre hundra heller. Att arrangörer har så svårt att kommunicera och Strömsundsborna så trötta av sig att dom bara orkar gå ut varannan eller är det löningshelgen dom tar sig ut. Korna väntar -1 på termometern. Blå himmel. Skyndar jag mig så kanske jag hinner en tur på mina nya Tegnesare med rödboksula, himla bra glid när jag provade dom.

Göran Hellbergh goran@naturliv.nu

 

http;//www.naturlivsskolen.dk    

http://www.bronzealdercenter.dk

     http;//www.naturliv.no

 

http://www.bronzealdercenter.dk

 

Nog var det bra glid. Haft en härlig skidtur en timme 138-79-83.

 

 

 


Senast uppdaterad: torsdag 2 april 2009