April 09

marsi 09 0761 April 09

Göran Hellbergh goran@naturliv.nu

Nyss nästan helt grått men nu ganska blått. I går gav jag mig på fårens ströbädd. Fick nog ut över hälften. Kanske fortsätter i dag. Läger den i trädgårn. Bra träning, kändes i ryggen fram på kvällen. Dags att börja laga rost på Chevan. Undersöka vad som finns av ekonomi plåt. Funderar mest på att köpa plåtremsor av plåtslagarn och bocka själv eller höra vad han ska ha för att bocka. Åbergs hete väl dom som hade ekonomi plåt. Dom tar tydligen hem från Kanada. Kan ju inte vara billigt. Bilen ska ju inte visas upp på utställningar utan se någotsånär ut utan att tjuven blir intresserad. Intressant att lära sig nått nytt. Får prata med plåtslagarn. Kanske ta han som fixar kofötter. Nu var det blått. Börjar droppa från taket. Har sagt upp bredbandet från Bredbandsbolaget så den hemsidan försvinner snart. Har tänkt gå över till mobilt bredband. Telia eller ice.net. Lite billigare och fungerar ju även när man är ute och åker. Funderar även på att bara ha mobilen.

 

http://newsmill.se/artikel/2009/03/31/en-viktig-seger-om-kycklingindustrin-nu-slas-ut

 

Göran Hellbergh goran@naturliv.nu

 

http://newsmill.se/artikel/2009/03/31/glasbitar-i-kyckling-kan-framja-en-demokratisk-debatt

 

http://www.bronzealdercenter.dk

 

"http;//www.naturliv.no"

 

Nog var det bra glid. Haft en härlig skidtur en timme 138-79-83.

1 April 09

Nyss nästan helt grått men nu ganska blått. I går gav jag mig på fårens ströbädd. Fick nog ut över hälften. Kanske fortsätter i dag. Läger den i trädgårn. Bra träning, kändes i ryggen fram på kvällen.

Dags att börja laga rost på Chevan. Undersöka vad som finns av ekonomi plåt. Funderar mest på att köpa plåtremsor av plåtslagarn och bocka själv eller höra vad han ska ha för att bocka. Åbergs hete väl dom som hade ekonomi plåt. Dom tar tydligen hem från Kanada. Kan ju inte vara billigt. Bilen ska ju inte visas upp på utställningar utan se någotsånär ut utan att tjuven blir intresserad. Intressant att lära sig nått nytt. Får prata med plåtslagarn. Kanske ta han som fixar kofötter. Nu var det blått. Börjar droppa från taket. Har sagt upp bredbandet från Bredbandsbolaget så den hemsidan försvinner snart. Har tänkt gå över till mobilt bredband. Telia eller ice.net. Lite billigare och fungerar ju även när man är ute och åker. Funderar även på att bara ha mobilen.

Fåglar!
Lagom till vårfåglarna börjar höras på allvar relanserar P2 våra klassiska pausfåglar, fast denna gång på webben. Med start den 27 april finns 140 svenska fåglar på P2s hemsida, med ljud, de klassiska teckningarna av bröderna con Wright, specialskrivna texter och inte minst de unika samtal där fågelkännarna Bengt Emil Johnson och Sten Wahlström berättar och resonerar om fåglarna. Samtalen har tidigare sänts i P2 och nu hörs de igen på sr.se.
I samband med relanseringen medverkar också Bengt Emil Johnsson i ett samtal på scen i Berwaldhallen den 26 april om fåglar och musik, tillsammans med den entusiastiske fågel-pianisten Carl- Axel  Dominique. Därefter framför Gävle Symfoniorkester med dirigenten Robin Ticciati bland annat Stravinskys Eldfågeln.

Jazztips: Count Basie på Jazzfestivalen 1968
P2 Arkiv är programmet som letar upp guldkorn i Sveriges Radios gigantiska ljudarkiv. Månadens klassiska jazzkonsert spelades in på Berns salonger, där Count Basie och hans orkester framträdde under Jazzfestivalen i Stockholm sommaren 1968. Recensenterna var förtjusta, och en av dem beskrev evenemanget som "en händelse av säreget guldkantad sort i svensk jazzhistoria". I P2 Arkiv bjuds Basie-musik av yppersta slag med låtar som "Splanky" och "Lil' darling". För musikurval och presentation svarar Lars Westin.
P2 Arkiv Jazz, P2 tisdag 21 april kl 21.30

Göran Hellbergh goran@naturliv.nu 

2/4 08 Tagit den fotsteget med skärmbräddare. Flera bult gick av när jag skulle lossa dom. En fick jag slipa den. Provbockade en bit vilket inte blev så dumt. Det är +6 grader och vatten rinner på gårn. Hackat rännor även en i garaget. Börjat städa upp där innemarsi 09 077

 

14/4 09 Våren går fram med stormsteg. Dom plogade vägar o gårdsplan är snöfria. Snötäcket är väl en 60cm. Termometern visar på tiograder. Klockan är två. Jag har nyss klippt fem får. Sätt till att lammet vi fick i går fått mat av sin mor. Ryggen borde vara knekt men är det inte. Kan det vara spikmattans förkänst tro? Har blivit fakir och ligger på spikmatta en timme om dan. Ska je energi och en massa andra fördelar. Susanne säljer spikmatta förutom bambukläder. Hon har säkert skrivit om spikmattan på grona_grodan.se;s hemsida Gröna Grodan, ekologiska bambukläder för hela familjen

  1. Gröna Grodan säljer ekologiska kläder i bambu för baby, barn och vuxen. Vi har även naturlig hudvård från Rosenserien och tvättnötter, ett naturligt ...
    www.grona-grodan.se/ - 3k - Cachad - Liknande sidor

aprill ny 020
Vi var ner före påsken och hälsade på samt jag hade stämt tref med en VEDISK LÄKARE http://ojasvidpan.com/ HAN ÄR OCKSÅ VANLIG SVENSK LÄKARE. Hade tydligen kommit åt CapsLOCK. NU KOM ETT E-BREV. Det var clas olsson som hade en ny katalog. Hade ett intressant samtal med doktorn och han hade några rekommendationer. Man prenumererar på honom och når honom med e-post. Slipper sitta i telefon kö och möta olika tillfälliga läkare. Därtill har ju han studerat läkekonst dubbelt så mycket som en vanlig läkare och behandlar människan. Inga-Lill har ju utmatningssyndrom och vanliga läkekonsten tycks ju inte kunna hjälpa henne men hon tror inte på andra en vanliga läkare och dom andra kostar ju. Precis som hälsa kan vara för dyr?

Jag har ju inga större fel men vill kunna dansa till graven. Hjärna en hambo med knäleg. Far o mor, farfar o mormor har blivit riktigt gamla så hambo vid nittio kanske hundra vore ju inte så dumt. Ock pensionen är ju bedrövligt låg så skogsplantering och avbyteri, m,m, behöver jag klara av långt upp i ålder. Skiträd för altheimers som fördärvat mors hjärna medans kroppen fortfarande vill leva. Dans o meditation, lära nya saker, ska ju vara effektiva metoder att hålla skallen i trim. Sitter fortfarande på vår lilla altan och njuter av solvärmen. En o annan fluga surrar förbi, en skata kraksar. Ja tänk, läste i Illustrerad Vetenskap om kråkfåglar. Dit hör väll skator? Dom är ju intelligenta, tänker på framtiden och läger upp ett litet förråd. Behöver dom en lång pinne som dom inte når så tar dom en kort för att få tag på den längre som dom ska ha för att nå godsaken. Har jobbat uppe på Höstoppen i Påsk. När jag åkte hem i går morse så var det en skata i ström som använde övergångsställe för att komma över gatan. Värkade helt övertygad om att där hade hon företräde. Det har ju gång trafikanten. Blir inget körkort om du inte stannar när en gång trafikant närmar sig övergångsstället om du kör upp. Tuff kråka. Det var en skata som försökte bygga bo uppe under taket, på en balk, i lösdriftsstallet. Försökte i tre dar. Hon förstod inte att det var idiotiskt att försöka balansera ett stort skatbo på en balk så hon var o smart men envis. Jag behöver en slåttermaskin, har du nån? Och skär hjulet till plogen. Ska leta på Blocket och Vad hette det andra? Lantmanna eller nåt liknande. Plogen har nog kommit fram ur snön så jag kan skriva upp vad jag har för plog Kverneland tror jag. Bruna Cheven har också kommit fram. Ska ha generatorn från den för den generatorn är ny. Ska sälja motorn. Nu kom Inga-Lill.

Överrum 1018754 är tillverknings nr

Lev idag, imorgon kan det vara kriminellt Hämtat från bloggen om pirat bay. Ett års fängelse för pirat bay men inget fängelse för mord fast en erkänt. Alltså bättre att mörda en att sno låtar eller rättare tillhanda teknik så nån kan sno låtar. Volvo borde alltså drömmas varje nån begår ett rån och har en Volvo som flyktbil. När Volvo topparna sitter i fängelse så kan dom ju konstruera bättre miljöbilar.

 

20/4 09 Det första som kom fram i snösmältningen var ett skärjul till plogen. Jag hade alltså ett själv. Har ett till som inte passar så jag måste ha stirrat mig blind på det skär hjulet. Nu vet jag, det som jag hittade nu låg i högen som jag städade upp i höstas. Där var ju en massa grejer till plogen. Bra då kan jag lämna tillbaka det jag lånat. Slåttermaskin fattas fortfarande. Så stora högar har jag inte att städa upp. Måste ha hö frö till vårbruket. Det är fler o fler bönder som kör plöjningsfritt. Undrar om det går utan specialsåmaskin. Måste leta reda på en sån blogg, vet du nån? Nu ska jag upp till vedhögen du såg bild på. Ha en bra dag.

 

21/4 09 Ja då börjar jag dagen med att ta bort det jag skrivit, klantigt. Det var inget spännande eller viktigt. Ha en bra dag.

Köpte hö frö på Granngården i går. Tänkte så utan insåningsgröda alltså grönfoder. Kanske bara harva en bit av en åker och se hur det går. Har ju en gammal gammal talriksharv som jag kunde prova med också men den har en dendens att ramla i bitar.

 

22/4 09 Hittade på alternativ.nu diskussion om plöjningsfritt. Det är nog bäst att plöja när man inte har bra redskap att rugga upp markytan utan en massa körning. Fast harvning är ju en massa körning. Baken är alltid bak. Kollade upp vad jag hade kvar sen förra året. 25Kg havre/ärt, 25kg Candy, vad är det? Gissar Vicker. Vicker äter inte duvorna. 2Kg Honungsört gillar bin, 2,5kg Foderraps, det är en kålväxt. Växte jättebra förra sommarn nedanför Sune. Undrar om han sett mycke älg o rådjur i vinter? Lämnade en hel del kvar i höstas. Svartkämpe 3kg,Humlelysärn 2kg, Cigoria 1/2kg, Alsikeklöver 3kg, Kummin 1,5kg, Käringtand 5kg, Olssons gräsblandning 10kg. Nästa år när jag ska hitta hur jag gjorde i år så behöver jag bara titta i dagboken och slipper leta efter pappren fast det var lätt att hitta dom i år men har försvunnit ur datorn, konstigt. Det här receptet tänkte jag använda. Ungefär vallblandning fuktiga jordar i Olssons. Nedanför Sune så är det nog så man kan säga. Alsikeklöver 3kg Käringtand 2kg, Cigoria 1kg Kummin 1kg Lantmännens 384 6kg, olssons 5kg, vitklöver 2kg timotej 5kg rödsvingel5kg, Svartkämpe 1kg, Humlelysärn 1kg. Faslig massa sorter så det blir nog här hemma jag använder det receptet och nedanför Sune blir det vad som är kvar. Köper nog ett par påsar sommarblommor och blandar i. Prästkrage och blåklint var ju i höt för vad jag mins. Måste beställa bakteriekultur för Käringtanden. Var är glasögonen? Jo kvar i bilen. Jobbar med bilen i dag. Veden satt så fastfrusen i backen att jag väntar ett par dar med att fortsätta. Har rodmaskin på vinden. En jobbig grej att träna med men nyttig. Odd sa han i går körde en kvart så jag måste lägga en kvart på den så han ser att farsan fortfarande inte kroknat av ålder. Tyckte annars två minuter var lagom. Skriver jag inte i morgon så har jag kroknat.

Det blev 8 minuter, måste orka motionsdansen i kväll. 147 73 66 mesamma efter, sedan en stund senare liggande 130 72 65. Ventar lite till 129 72 60

 

 

 


Senast uppdaterad: måndag 4 maj 2009