Juli 09

juli 09 0019/7 09

Hemma igen efter att ha begravning av mor i Katarina kyrka. Varmt o tropisk värme på nätterna. Åkte vidare mot Norge. Precis framför bron i Grums så svänger man till höger och efter en liten stund kommer man fram till en jätte fin badstrand med klippa för den som vill. Bortom klippan alldeles ljumt i vatten. Låg i o simmade säkert en halvtimme. Senare på dan hitre sidan men där var det svalare och inte lika skönt. Resan fortsatte och vi blev varmt välkomna av mina vänner. Stannade i tre dar. I skogen hos mina vänner har elever på en konstskola olika applikationer(eller vad det nu heter). Konstfulla fågelholkar, endel påminnande om tomtepålar, annat som jag inte för står mig på men tre häftiga vargar som blickar ut över nejden. Så verklighets trogna att till o med hundar reagerar misstänksamt. Kvällen o natten före avresan bjöd på ett strålande åskväder över Oslo, 2000 nedslag tror jag det var redan långt innan det var över. Så det var svalt och skönt när vi åkte. Men här hemma halv nio på kvällen med +5grader var ju lite väl svalt. När dessutom fåren tidigare på dan tagit sig in i trädgården och skövlat den så var man inte glad

 

 

27/709

Jag skrev för några dagar sedan men datorn dog två gånger utan vidare. Dels är den otroligt seg sen måste man stötta upp den från bordet så den får tillräcklig kylning.

Har försökt komma in på SAM Internet i flera dar men många gånger är jag inte behörig ens innan jag presenterat mej. Har ju två åkrar som blivit en, ca en hektar, men det är så förbaskat mycket sten och därtill tuvor så jag har inte orkat plocka rent samt så. Skulle ändra till träda fast nu står det ej godkänd gröda vilket borde stämma på ogräset, eller hur? Borde ju sått det jag plockade rent.

Här på Ruven är det precis som på gatan hem på söder i Stockholm när jag växte upp. Där var det sand mellan stenarna och dom växte inte. Här är det en gnutta jord mellan dom och stenarna både växer och ynglar av sig. Ja det var ju stor skillnad förstås. Lika bra att skriva koordinaterna 7077-470-7589 och -7398.

Vidare är det två betesmarker som troligen inte blir tillräckligt betade. 7077-471-6701 och 3502.

Håller på att ringa länsstyrelsen (hönsen har blivit som tokiga på trädgården, dom är där stup i ett) nu är det nog fika rast. Har avverkat växel och en person.

Alla hö redskap är lagade och provkörda så jag väntar på att regnandet ska upphöra. En åker på en hektar behöver minst en vecka riktig torka för att jag ska tordas köra dit med traktorn. Det är nog läge att ta bort en kossa höst. Hur är köttbehovet? Viste jag till nästa höst så kunde jag ta nån kalv från min bonde nu höst. Nu var det ingen som svarade. Kan nog skicka e-post och ett vanligt brev. Undrar o hönsen har tagit sig in i trädgården igen, nej men det regnar. 

 

 


Senast uppdaterad: måndag 27 juli 2009