oktober 05

31/10 05 Måndag med vintertid.
Det är grönt ute och barmark igen. Ja Tjälen håller på att släppa i backen, blöt o skitigt. Djuren har fått hö. Flyttat badkaret till bakom såkallade mjölkrummet. Tillbyggnad på huset och där fins vatten o tvättmaskin o en diskbänk samt vackumpumpen till mjölkmaskin. Men jag mjölkar för hand och samsas med kalven. Får ju större frihet då. Bäst hade ju vart att dela med nån familj så man kunde ta semester nångång. Eller nån intresserad som kom nångång i bland.
Jag har städat upp en hel del gamla bräder, formar för gjutning, med, mer som legat lite här o där där det kommit till användning men inte därifrån. Nu är det ett gäng kylskåp och frysar som ska på tippen o tre bilar till skroten. En Scorpio ska säljas om du är intresserad.
Började lyfta växellådan på plats i går men när jag skulle ha bulten till grejen istället för koppling så fans inte dom. Trodde jag hade full kontroll över det. Ska vara en större låda ordentligt påmärkt till vad innehållet är. Gärna med lås och nyckeln obekvämt till så man inte lånar ur lådan i första taget. Ringde och åkte över till kJ i en grannby och fick tre, det ska vara fyra. Har inte provat ennu. kJ hade provat--- plöja en gammal åkermyr och lagt ner sin traktor med meter breda däck. Bara något överdrivet alltså däcken. Med hjälp av stockar fastkedjade på hjulen så fick vi traktorn ovanpå grässvålen med bakhjulen. Framjulen i en grop efter skopan. Fortsätter i kväll. Vidare har jag slagits med datorn. Knackar html koden själv i ett enkelt skrivpogram. Plötsligt vägrar programmet spara utan att lägga till nått som ger en massa ////// Här o var. Försökt på olika sätt och plötsligt funkar det ett par gånger sen kommer programmet på att det blivit lurat så försöka hitta nån nå väg. Appelworks har jag inte fått att göra som jag vill riktigt men nu på morgonen blev det asseptabelt. Vi får se när jag ska ha in det här. Jo jag har ju försökt fått ihop min dagbok men det fins bara från o2. På papper har jag ju några månader då o då genom åren. Synd jag inte har alla brev jag skrivit. Dom vore ju en ypperlig dag bok. Det vore gott med gröt så jag får laga till lite o diska. Ingen mjölkning i dag för jag tog aldrig in kossan i går.

Nu sitter växellådan på plats så då är det alla bultar,reglage, startmotor, kardan. Kardan ska ha nytt knutkors som ligger i Volvon. Tre av dom där borkomna skruvarna fans under bilen. När jag skulle lägga in det här poå hemsidan kom jag inte in till servern. Nåt fel på namnet? Änrade o grejade en stund men det gick inte. Kabeln till bredbandsuppkoplingen var nog inte i. Vi får se nu. 12.20 är klockan

Fredag 28/10
Fasligt vad fort det går. Vit ute men varmt. Är väl en decimeter snö eller straxt över. Släpvagnen var det, ja, ja. När jag gav djuren i går såg jag att hötyngden gått hårt åt en skarvslad, ush. Den är bortkopplad nu och en ny sladd dragen en annan väg. Har diskat , ätit lite, djuren har fått sitt men mjölkning återstår. Hade tänkt göra färdig vedvagnen sedan. Eventuellt börja fårslakten. Kanske köra en soffa åt Odd. Just, ringa och höra om dom fått fram soffan. Hör på Covboyradio. Häftigt, man får höra hur dom föser korna. Hovar som klapprar, hästar gnäggar och korna råmar som om dom sände från prärien där dom driver korna. Tillomed varjar som sjunger.(hur stavas skjuter, sjuter, skuter?


Har jobbat några dar, äventyrliga dagar. Skrapar skiten till skitskruven med en minitraktor vars back säckade ihop dan före jag skulle byta av. Fram o back är två olika pedaler att trampa på, nu blev det en vajer man skulle dra i så man blev blå i ansiktet. Jag lindade vajern runt handen och spände med foten. Draget i vajern blev nästan rakt då och.

Ja där hände nått. Nu har det gott ett dygn, har städat upp en massa papper. Satt in i pärmar o slegnt. Sänt rapport om slakten. Skickat till Socialstyrelsen att dom kan använda mina delar när jag stupat. Skickat nytt avtal till Jämtkraft om att jag ska ha miljömärkt elkraft. Är delägare i ett vindkraftverk också Kossorna börjar vilja ha påfyllning i foderhecken ser jag. Nu har dom vatten bakom huset så man slipper bära hinkar eller dra slang. Sjuter ut slangen genom ett hål och fyller badkaret.

Och då gick det bra ett par dar sen dåligt. Kröp sakta bakåt och hoppade plötsligt iväg med faslig fart. En gång körde jag ner i utgödslingskulverten. Han stannade inte utan kröp sakta framåt och jag fick inte grepp på vajern för att köra bakåt. Men det gick att lyfta framendan med lastarn och köra bakåt efter lite krångel. Mitt i en mjölkning slutade ena pulsatorn att fungera. Jo det var ju när mjölkbilen snart skulle komma. Men som tur var fans en i reserv och det tog inte lång stund att fina fram den. Två kossor skulle ha spruta varje morgon och deras mjölk fick inte gå i tanken. Sätta på grimma och surra fast kossan i en stolpe i fodergrinden. Ena kossan fan sig utan större motstånd men den andra ville appsolut inte ha nån spruta och stod inte still. Stort krångel. Sista dan på morgonen fans en ny kalv och modern, en kviga att ta hand om. Ha in dem i lagårn o sätta fast kvigan. Fick släpa kalven en bit o sedda fösa kosan till kalven sedan en bit till. så man kunde stänga en grind bakom så hon inte kom bakåt. Ibland vett dom inte om dom ska följa kalven eller stanna där dom kalvade. Dom kan följa med kalven en bra bit sen plötsligt kan dom gå rakt genom staket för att komma till kalvningsplatsen. Tror kalven är kvar där. Den här kossan gjorde ingen idiotrusning utan kom med kalven in i lagården och gick att sätta fast efter lite övertalning. På kvällen gick vajern av och av igen när jag lagat. Tog då dubbel vajer och blev klar med skitskrapningen. När jag kommer in i lagården så har halva gänget där inne kommit lös. Innan man fått fast de flesta igen och släppt ut nån i förgården. -----Det blev tre mjölkomgångar den här gången. Och all uppståndelse får en kossa att f ett utbrott när jag ska mjölka henne. Sparkar så mjölkorgan flyger o slangarna lindarsi g på hennes ben vilket inte har lugnande verkan.
Efter en stund så har hon lugnat ner sig och med lite godis låter hon sig mjölka.

Fylla på i foderhecken. Kolla badkaret så vattnet inte är fruset. Bära in ved. Diska. Ordna lyset på släpvagnen. En ny omgång i tvätt maskin. Kallar det rummet för mjölkrummet. Vackumpumpen står där och diskade mjölkgrejorna där ett tag. Men det var enklare att gå in och diska allt samtidigt. Nu använder jag inte maskin utan mjölkar för hand den mjölk vi använder resten får kalven suga.
Vilken dag. Du kan få ett gott skratt på min bekostnad. Det var ny uppkörning och alt gick ju bra frånsett att jag inte såg eller kom ihåg trettio skyltarna tillräckligt länge. En backvändning runt gathörn så var det borta. Inte hörnet men att det var trettio. Det var det allvarliga, alltså trettiskyltarna. Så det blev inget E den här gången heller. Men när jag skulle parkera efter avslutad körning kokar bilen? Sist hann jag bara backprovet innan han kokade så nu körde jag fläkten hela tiden. Vattenpumpen kan knappast sluta snurra så då är det termostaten som hänger sig så den inte öppnar fullt eller? Vi lät bil o släp stå där vid halkbannan och åkte in till Östersund. IngaLill skulle lämna in sin bärbara telefon på rep. Vi tog varsin Big Mac, det ska ju vara MAC, innan vi återvände. Tro det eller ej men det var inte vår dag. Grindarna var låsta och alla hade åkt hem.
Inga-Lill som brukar gilla telefon trodde inte det lönade sig att ringa när jag sa att det står ju telefonnummer där. Jag är ju nästan jämt rädd för telefon, var ju för snabb att hålla med. Inga-Lill hade velat stelt bil o släpp på en parkering närmare Östersund men jag tyckte det var bättre här vid halkbannan där det var folk. Vist väldigt mycket folk på natten.
Man kan undra hur korkad man får vara? Tankspridd eller utan tanke.
Jo det är ju egentligen lindrigt. Läste i Expressen om en galen tjej som själ en ennu inte född unge. Ja, jag får mardrömmar så vill du veta mer så läs dagens 051018 tidning. Det var inte i Sverige den här gången och modern överlevde och fick tillbaka sitt barn så man kan ju glädjas med henne över att hon fick tillbaka barnet och inte gråta över sin egen klantighet.
Vi hade ju fika o bröd och hade gärna haft en kopp efter Big MAC-en. Man ska ju sätta sig och hällts äta nått när ett pro

och lägger sig om och om igen. Bestämmer mig för att ringa veterinär. Men det måste ju vara livmodersframfall. Det har jag vart med om när jag följde med veterinärerna. Bäst att slakta så hon slipper lida. Det är ju därför jag har slaktpistol. Snabbt gjort. Måste ge de andra djuren mat. mjölka. Kalven måste ha råmjölk och jag har i frysen. Fixa det, in med ved o tända upp inne. Ut med kossa och flå. Jag är ingen slaktare och vassa knivar ligger inte beredda så det tar tid. När mörkret tätnar så får jag ut magen och skinnet är av, resten ska jag ta hand om nu. Hoppas det inte vart alltför kallt i natt. Har tagit kort på kalven där han ligger och gonar sig på köksoffan. Har lite kort jag ska lägga ut när det blir lite bättre med tid. Ska ta med mig kalven ut nu och surva gänget. Snart vaknar Johan. Kalven kanske vill sova ovanpå maten? En skvätt kaffe först.
Yngve fick suga på Sara. Hon nosade bara på honom och han fick nån slik. Hos Bäret lyfte jag in honom och han la sig att sova direkt med hennes tuggande intill örat. Hon nosade och slickade honom som om han var hennes egen. Torsten är väl bra namn på hennes eller kanske Yngvar? Nu har jag styckat ner bakändan i lagoma storgrytbitar för att koka hundmat. Förfärligt med sånt fint kött men hundarna ska också ha mat.
Var till doktorn förra veckan på hälsoundersökning. Ingen prostatakanser som han kände eller hjärtfel tråtts blåa läppar ibland. Altheimers trodde han inte heller men jag fick inte göra nått prov. däremot kantareller på en stortånagel med nageltrång. Mitt underliv där kliar det enormt när jag fått av mig kläderna och det är skönare att riva en stund en vilkenn sexstrund som hällst.
Jag skullen hällts gå naken sa han. Det har läkare sagt tidigare och en av anledningarna till att jag brukar klä mej som indian. Då får ju luften komma upp underifrån och det blir inte så varmt när ¨¨å får dingla lite fritt. Det var en gammal indian som sa att när indianen började med vit mans kläder så blev dom sjuka. Blåställ är ganska bra och vida braller men inte bäst. Eftersom det är många med dylika bekymmer så borde det vara upplagt för indianmode. Men trots all porr överalt så tyks de flesta vara ganska prydda. Läsa porr och berätta snuskiga historier går bra men snakka om sitt kliande underliv är hych, hych. Nu ska jag ta ett tag med framdelen på kossan, sedan skulle Kerstin bjuda på våfflor mot att jag fixade nån klämma på hennes batteriladdare

 

 

 


Senast uppdaterad: tisdag 19 februari 2008